Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Αύξηση των δημοτικών τελών

Το χαράτσωμα των δημοτών αποφάσισε η δημοτική Αρχή Κερατσινίου. Καταψήφισε η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση»

Το «χαράτσωμα» των δημοτών με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που φτάνουν έως και 6%, αποφάσισε ο Δήμος Κερατσινίου, με ευθύνη της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου Δ. Σαράφογλου. Ως πρόσχημα για τη δραστική αύξηση στα δημοτικά τέλη χρησιμοποιήθηκε το χρέος που άφησε πίσω του ο πρώην δήμαρχος Φ. Μελάς, ο οποίος, ακολουθούσε την ίδια ακριβώς πολιτική.

Τα στοιχεία λένε ότι οι παρακρατηθέντες πόροι που αναλογούν στο δήμο από το κράτος αγγίζουν τα 20 δισ. δρχ. Που σημαίνει ότι αν η σημερινή δημοτική αρχή, αντί να χαρατσώνει τους δημότες, επέλεγε να αγωνιστεί για να πάρει αυτό το ποσό και ο δήμος θα ξεχρέωνε και τα έργα που έχει προγραμματίσει θα υλοποιούσε.

Προχτές, ο Δ. Σαράφογλου προσπάθησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, να καλύψει την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί, μιλώντας για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που «φέσωσε» το δήμο ο προηγούμενος δήμαρχος. Ανέφερε ενδεικτικά ότι από το σύνολο των έργων ύψους 38,6 εκατ. ευρώ, είχαν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις μόνο για έργα ύψους 13,5 εκατ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός εμφάνιζε ετήσιο λειτουργικό έλλειμμα ύψους περίπου 3,7 εκατ. ευρώ και είχαν εγγραφεί πλασματικά έσοδα ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Για την κάλυψη των χρεών, εκτός από την αύξηση των δημοτικών τελών, ο δήμαρχος θα καταφύγει και σε δανεισμό, κάτι που σημαίνει νέα βάρη για τους δημότες. Ακόμα, ανέφερε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη επιχορήγηση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την κάλυψη άμεσων αναγκών και 800.000 ευρώ ως προκαταβολή από την τακτική επιχορήγηση του Δήμου.

Ο Δ. Μουρίκης επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» καταψήφισε την πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών και απαίτησε να μη γίνει καμία αύξηση. Αντίθετα, τόνισε, «οι παρακρατηθέντες πόροι που αναλογούν στον Δήμο Κερατσινίου αγγίζουν τα 20 δισ. δραχμές. Ποσό το οποίο, αν ο Δήμος το διεκδικούσε από την κυβέρνηση, από μόνο του θα ξεχρέωνε τον Δήμο και θα υλοποιούσε όλα τα τεχνικά έργα που προγραμματίζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ