Παρασκευή 5 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΙΕΤΝΑΜ
Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες

 

Με μια βάρκα επιχειρεί να σώσει την παγιδευμένη κόρη της η Βιετναμέζα της φωτογραφίας

Associated Press

Με μια βάρκα επιχειρεί να σώσει την παγιδευμένη κόρη της η Βιετναμέζα της φωτογραφίας
ΑΝΟΪ .-

Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες παραθαλάσσιες περιοχές στο Κεντρικό Βιετνάμ προκάλεσαν πλημμύρες, οι οποίες έχουν κοστίσει τουλάχιστον 226 ζωές, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία. Μάλιστα, το πρακτορείο «Ρόιτερς», επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων, μετέδωσε ότι ο καιρός θα χειροτερεύσει τις επόμενες ημέρες, γεγονός που προκαλεί φόβους για νέες απώλειες.

Κυβερνητικά στρατεύματα και σωστικά συνεργεία βοηθούν στην απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων προς υψηλότερα ασφαλέστερα σημεία. Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λι Χούι Νγκο, σχολίασε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή».

Αξιωματούχος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκανε έκκληση προς το λαό του Βιετνάμ και τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς.

Μέλη σωστικών συνεργεία εκτιμούν ότι οι νεκροί ενδέχεται να είναι πολύ περισσότεροι από 226.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ