Κυριακή 16 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΓΥΝΑΙΚΑ
Οι γυναίκες της Βενεζουέλας

Γυναίκες της Βενεζουέλας διαδηλώνουν υπέρ του Ούγκο Τσάβες

Associated Press

Γυναίκες της Βενεζουέλας διαδηλώνουν υπέρ του Ούγκο Τσάβες
Οι γυναίκες της Βενεζουέλας συμμετέχουν ενεργά στην «Μπολιβαριανή επανάσταση», όπως την ονομάζουν στη Βενεζουέλα, και υπερασπίζονται το Σύνταγμα της χώρας τους που τους δίνει για πρώτη φορά στην ιστορία δικαίωμα για πλήρη ισότητα και κοινωνική ασφάλιση. Οι περισσότερες δεν είναι λευκές και έχουν υποφέρει από τη φτώχεια. Οι γυναίκες από τις φτωχότερες γειτονιές που Καράκας ήταν οι πρώτες που, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, κατέκλυσαν τους δρόμους απαιτώντας την επιστροφή του Τσάβες. Το θάρρος και η ευρηματικότητα των γυναικών στον αγώνα της καταπολέμησης του πραξικοπήματος αναγνωρίζονται απ' όλους και ιδιαίτερα από τον ίδιο τον Πρόεδρο Τσάβες. Μια παγκόσμια έκκληση από γυναίκες σε γυναίκες, ζητά να στηριχτεί η επανάσταση αυτή στην οποία οι γυναίκες συμμετέχουν ενεργά. Η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με ψέματα που προωθούν και υποστηρίζουν τους ηγέτες του πραξικοπήματος.

Το γεγονός αυτό έχει τόσο εξοργίσει τις γυναίκες, που κάθε μέρα χιλιάδες Βενεζουελανές περικυκλώνουν τα κεντρικά κτίρια των τηλεοπτικών σταθμών, απαιτώντας να μπει ένα τέλος στα ψέματα εναντίον τους. Οι γυναίκες αυτές είναι επίσης εξαγριωμένες με το ότι έχει παραχωρηθεί στο CTV - το διεφθαρμένο συνδικάτο που αναμειγνύεται με το πραξικόπημα - τηλεοπτικό βήμα για να συνεχίσει τους ισχυρισμούς του πως οι εργάτες υποστηρίζουν τις προσπάθειες των εργοδοτών τους να αποσταθεροποιήσουν την οικονομία.

Την παγκόσμια έκκληση προσυπογράφουν, ανάμεσα σε άλλες οργανώσεις, η Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών, η Τελεσίλλα (Ελληνικό φεμινιστικό δίκτυο) και το Κέντρο Ερευνας Γυναικείων Θεμάτων (ΚΕΓΥΘΕ) στέλνοντάς την και στον πρωθυπουργό, στον ΟΗΕ, στη Διεθνή Αμνηστία, στην αμερικανική πρεσβεία, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και τα ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ