Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η πλειοψηφία στα σαλόνια... οι εργάτες στην Απεργία!

Την άρνησή τους να νομιμοποιήσουν, με την παρουσία τους, τα αντεργατικά σχέδια της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), που θα συνεδριάσει σήμερα και αύριο από κοινού με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, κάνουν γνωστή, με κοινή δήλωση, τα τρία μέλη της ΔΑΣ που συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

«Η ΣΕΣ - υπογραμμίζουν στη δήλωσή τους οι Γιώργος Μαυρίκος, Θύμιος Ευθυμίου και Χρήστος Κατσώτης - που συμφώνησε στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, που συμφώνησε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που συμφώνησε στις πολιτικές διαρκούς λιτότητας, δεν είναι εδώ για να πάρει αποφάσεις για το καλό των εργαζομένων, δεν εκφράζει τις αγωνίες των εργαζομένων, αλλά την εργατική αριστοκρατία. Αγωνίζεται για τα κέρδη των πολυεθνικών, υπηρετεί τη μεγαλύτερη κερδοφορία τους».

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της κοινής συνεδρίασης ΣΕΣ και ΓΣΕΕ, θα γίνει ειδική συνεδρίαση με θέμα «Η Στρατηγική της Λισαβόνας - Τρία χρόνια μετά», στρατηγική που ανέδειξε την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σαν το βασικό στόχο της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Στην ειδική αυτή συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΣΕΣ και της ΓΣΕΕ, θα συμμετάσχουν ο Ελληνας πρωθυπουργός και προεδρεύων της ΕΕ Κ. Σημίτης, ο τέως πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Γκουτιέρες και η αρμόδια κοινοτική επίτροπος Α. Διαμαντοπούλου.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και το ρόλο της, σημειώνουν: «Η ΣΕΣ κάλεσε την ΕΕ της ΓΣΕΕ, να παραβρεθεί στη συνεδρίαση, σαν χειροκροτητής, αφού δε θα έχει δικαίωμα λόγου στις αποφάσεις της, που προωθούν, όπως και όλες οι άλλες, τις αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση" θα είναι συνδαιτυμόνες με τον Καμπάλιο (σ.σ. γγ της ΣΕΣ), τον Σημίτη και την Διαμαντοπούλου. Θα επεξεργαστούν από κοινού την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη συνέχιση της λιτότητας και την ενεργό γήρανση, όπως ονομάζουν, τη νέα αύξηση των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη».

Σε αντίθεση με αυτό το σκηνικό του «κοινωνικού διαλόγου», που στήνεται στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, οι τρεις συνδικαλιστές δηλώνουν: «Εμείς, μαζί με όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα είμαστε στα εργοστάσια, στα γιαπιά, σε κάθε χώρο δουλιάς, προετοιμάζοντας, όσο γίνεται καλύτερα, τη μεγάλη απεργία στις 21 Μάρτη. Απεργία, που απαντά στο συνεχιζόμενο πόλεμο του μεγάλου κεφαλαίου στις κατακτήσεις μας, των κυβερνήσεων που το υπηρετούν και όλων αυτών που συμβιβάζονται.

Δυναμώνουμε την προσπάθεια για ενίσχυση του ΠΑΜΕ, της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα, συμμετέχουμε ενεργά στην ανασυγκρότηση της ΠΣΟ, ώστε να αποτελέσει τον ταξικό πόλο στην Ευρώπη και παγκόσμια, ενάντια στο συμβιβασμό και στη συναίνεση των ηγεσιών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της ΣΕΣ και άλλων οργάνων στην ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ