Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο... «καρτοτουρισμός»

Εναν νέο τρόπο, που περιμένουν ότι θα τους αποφέρει αρκετά εκατομμύρια ευρώ, σκέφτηκαν και ήδη προωθούν κάποιοι γνώστες του τουρισμού. Για την εκπλήρωση των στόχων τους, οι εν λόγω κύριοι, συνέστησαν μια εταιρία με την επωνυμία «Media and Travel Group». Το όνομα αυτού (σ.σ. του τρόπου) «Travel Card». Πρόκειται, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις των «εφευρετών», για μια «πλαστική κάρτα» αξίας 50 ευρώ, την οποία μπορεί κανείς να αγοράσει ακόμη και από το περίπτερο. Ο κάτοχος της κάρτας αυτής - που έχει εξάμηνη διάρκεια - υποτίθεται ότι μπορεί στο διάστημα αυτό να διαμείνει σε ξενοδοχείο της επιλογής του από μια λίστα 300 ξενοδοχείων σε 40 περιοχές της χώρας, «με μοναδικό κόστος, που ισοδυναμεί με την τιμή ενός πρωινού», σύμφωνα με τη διαφημιστική καμπάνια.

Ελα, όμως, που αυτή η «τιμή ενός πρωινού» είναι μια... ευρύτατη έννοια. Πολύ περισσότερο που τα ξενοδοχεία τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα είναι τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, απλησίαστο για το μέσο Ελληνα εργαζόμενο, που περιλαμβάνεται στη λίστα, η τιμή διανυκτέρευσης που ισχύει για τους κατόχους της κάρτας είναι 15-20 ευρώ ανά άτομο. Δηλαδή, για δύο άτομα φτάνει τα 30-40 ευρώ, ήτοι την τιμή ενός δίκλινου δωματίου σε κατάλυμα κατηγορίας ενοικιαζομένων δωματίων. Εάν, δε, υπάρχει παιδί πάνω από δύο χρόνων, τότε πρέπει να αγοραστεί και δεύτερη κάρτα.

Επιπλέον, τίθενται ως κατώτατο όριο οι τρεις διανυκτερεύσεις (ανώτατο οι έξι), και εξαιρείται η περίοδος από 15 του Ιούλη μέχρι 25 του Αυγούστου, δηλαδή η περίοδος που πάει ο περισσότερος κόσμος διακοπές. Και, βέβαια, εννοείται ότι για να κάνει κανείς χρήση της κάρτας πρέπει το ξενοδοχείο που θα επιλέξει ο κάτοχός της να έχει άδειο δωμάτιο όταν το ζητήσει. Εν ολίγοις, το κέρδος απ' όλη την ιστορία το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχει για τους εκδότες της και για κάποιους μεγαλοξενοδόχους, που θα γεμίσουν κάποια δωμάτια σε εκτός αιχμής περιόδους, που έτσι κι αλλιώς θα ήταν άδεια, έστω και με χαμηλότερη τιμή.


Μ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ