Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ»
Το αφεντικό κάνει ... εκλογές!

Πρόκληση για τους εργαζόμενους στα «σούπερ - μάρκετ», αλλά και συνολικά για το συνδικαλιστικό κίνημα, αποτελεί ο τρόπος διεξαγωγής των αρχαιρεσιών στο επιχειρησιακό σωματείο του «Βασιλόπουλου», οι οποίες ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται αύριο. Για ακόμα μια φορά οι «ΣΥΝεργοδοτικοί» συνδικαλιστές, με τις ευλογίες της ΠΑΣΚΕ, βάζουν πλάτη για να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι συσχετισμοί προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας του «Βασιλόπουλου» και να περάσουν ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Με την άσκηση της τρομοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε στο «Ρ» ο Πέτρος Βαμβακάς, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, οι εργαζόμενοι χτες σε μπουλούκια με αυτοκίνητα της επιχείρησης οδηγούνταν στην κάλπη! Οπως αρκετοί εργαζόμενοι χτες κατήγγειλαν - βεβαίως ανώνυμα στον συνδικαλιστή - για τις εκλογές ενημερώθηκαν από τους διευθυντές τους, οι οποίοι τους έλεγαν μάλιστα ότι είναι υποχρεωτικό να ψηφίσουν, ενώ κάποιοι άλλοι μόλις χτες ενημερώθηκαν ότι γίνονται εκλογές. Ο Π. Βαμβακάς κατήγγειλε ότι γενική συνέλευση δεν έγινε ποτέ.

Πολλοί εργαζόμενοι, επίσης, δήλωσαν ότι δεν είναι μέλη του σωματείου, ούτε έχουν καταθέσει αίτηση εγγραφής στο σωματείο, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτήματα και για το αδιάβλητο της διαδικασίας των αρχαιρεσιών. Σε ό,τι αφορά το «ενιαίο»... ψηφοδέλτιο που κατεβαίνει στις αρχαιρεσίες, όπως επίσης κατήγγειλε ο Π. Βαμβακάς, η εργοδοσία έχει φροντίσει να είναι υποψήφια αρκετά στελέχη της, για να μην υπάρξει ούτε μια περίπτωση να μην εξυπηρετήσει τα δικά της και μόνο τα δικά της συμφέροντα!

Αυτή η διαδικασία δεν είναι άγνωστη στους εργαζόμενους του κλάδου. Να υπενθυμιστεί ότι στο προηγούμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση», είχαν ψηφίσει δεκάδες νόθοι και αντιδημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Η εργοδοσία των σούπερ - μάρκετ «Σκλαβενίτη», «Βερόπουλου» και «Βασιλόπουλου», είχε κατορθώσει να εκτινάξει στα ύψη τα ποσοστά της «Αυτόνομης Παρέμβασης». Τα γεγονότα αυτά είχε αποκαλύψει και καταγγείλει με τον πιο έντονο τρόπο στο συνέδριο η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».

Να υπενθυμιστεί ότι χωρίς Μητρώο Μελών είχαν γίνει και οι εκλογές στην Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου, Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών και Πειραιώς! Οι εργαζόμενοι από τα μεγάλα σούπερ - μάρκετ («Σκλαβενίτης», «Βερόπουλος», «Βασιλόπουλος»), οδηγούνταν σαν πρόβατα στις κάλπες και τα ψηφοδέλτια τα έπαιρναν από τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, είπε ο Π. Βαμβακάς, και να παλέψουν για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, για να ανατραπεί η σημερινή αντεργατική πραγματικότητα και εκμετάλλευση που βιώνουν καθημερινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ