Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟικού λιμανιού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Νέα Πέραμο πραγματοποιούν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Δήμου Ελευθερών Καβάλας και ετοιμάζονται μέσα από συντονισμένη δράση να βάλουν φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει τον τόπο τους σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο θανάτου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα σε συνεργασία με το Δήμο Ελευθερών και τους φορείς της περιοχής, καλούν το λαό σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία της Νέας Περάμου. Οι επαγγελματίες και έμποροι αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους από τις 11πμ έως τις 12 το μεσημέρι. Κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή λαού και νεολαίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στις 11.30 το πρωί αναμένεται να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα στο λιμάνι της Περάμου η οποία θα συμβολίζει την απόφαση των κατοίκων να προστατεύσουν τον κόλπο των Ελευθερών από την καταπάτηση και την καταστροφή.

Την ίδια ώρα που σύσσωμοι οι φορείς της περιοχής και οι κάτοικοι θα δηλώνουν αγωνιστικά «όχι στο πολεμικό λιμάνι», στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναμένεται να ανοίξουν οι φάκελοι των προσφορών για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο κατασκευής του λιμανιού.

Η φωνή αντίστασης όμως θα φτάσει μέχρι εκεί. Διότι αντιπροσωπεία των φορέων με επικεφαλής το δήμαρχο Ελευθερών Χ. Χρυσανίδη, θα βρίσκεται στο ΥΕΝ για να καταθέσει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας 19 συλλόγων, φορέων και σωματείων του Δήμου Ελευθερών αλλά και του νομού Καβάλας, καθώς και το κείμενο με περισσότερες από 2.500 υπογραφές διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ