Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ξανά, σε κατάσταση συναγερμού

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Η τρομοκρατική απειλή πλανάται για άλλη μία φορά πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μία στιγμή χρονικά κατάλληλη... Οι πιέσεις των ΗΠΑ προς φίλους και εχθρούς για τον πόλεμο κατά του Ιράκ κορυφώνονται, όπως ακριβώς κορυφώνονται και οι προετοιμασίες για αντιπολεμικά συλλαλητήρια στις 15 Φλεβάρη και εντός της αμερικανικής επικράτειας.

Χτες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ εντός 24 ωρών και για διάστημα δύο εβδομάδων τίθενται σε κατάσταση «υψηλού κινδύνου απειλής», υπό το φόβο ενδεχόμενου νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, δηλαδή, στο πορτοκαλί, στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, μιας πεντάβαθμης συνολικά κλίμακας.

Επιπροσθέτως, Αμερικανοί αξιωματούχοι, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επικαλούμενοι συγκλίνουσες κατά το περιεχόμενο εκθέσεις διάφορων μυστικών υπηρεσιών, συμπεραίνουν ότι πιθανότατα επίκειται η εκδήλωση τρομοκρατικών επιθέσεων, με χημικά, βιολογικά όπλα, ακόμη και με πυραύλους που θα εκτοξευτούν από γειτονική χώρα στο έδαφος των ΗΠΑ! Αναφορικά με τις γειτονικές χώρες, δεν είναι άλλες από τον Καναδά, την Κούβα και το Μεξικό...

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξάλλου, προειδοποίησε για μια ακόμη φορά για τη συνεχώς αυξανόμενη απειλή για τρομοκρατική επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα, τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί πολίτες ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν κινδύνους από οργανώσεις, όπως το δίκτυο της Αλ Κάιντα. Πάντως, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάποιος συγκεκριμένος λόγος που επέβαλε την έκδοση μιας τέτοιας προειδοποίησης και δε γίνεται επίσης καμία αναφορά στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ