Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Παραμένουν στους δρόμους του αγώνα

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

«Εξω το ΔΝΤ» και διαδηλώνοντας. Με αυτόν τον τρόπο υποδέχονται οι Αργεντίνοι την πρόσφατη κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ της Αργεντινής και του ΔΝΤ όσον αφορά στο χρέος της. Παραμένει υπό συζήτηση ωστόσο, καθως η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δολάρια έως σήμερα, ως όρο που βάζουν το ΔΝΤ και το θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ για την αποδοχή του συνόλου της συμφωνίας για την αποπληρωμή του 1 δισ..

Ηδη ηγετικά στελέχη του ΔΝΤ βρίσκονται εδώ και μέρες στην πρωτεύουσα Μπουένος Αϊρες, κάνοντας διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Ντουάλντε, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters», χτες ο πρόεδρος Εντουάρδο Ντουάλδε σε δηλώσεις του προς τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς δήλωσε ότι η Αργεντινή πρέπει να χρησιμοποιήσει το αποθεματικό της για να κάνει αποπληρωμές δανείων μέχρι το τέλος της βδομάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι «G7» πιέζουν το ΔΝΤ να έρθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Αργεντινής, με κάθε δυνατό μέσο και να είναι τέτοια που να αποφευχθεί μία νέα αθέτηση των υποχρεώσεων τής τελευταίας στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ώστε να αποφευχθούν οι «ολέθριες συνέπειες».

Εννοώντας πιθανώς την «επικίνδυνη ατραπό» που έχει μπει η χώρα, από το Δεκέμβρη του 2001, με το Αργεντινάσο. Ηδη από τις 10 του Γενάρη οι διαδηλώσεις είναι συνεχείς, με πρωτοπόρους το κίνημα των πικετέρος, ενώ περισσότεροι από 20.000 πήραν μέρος σε συγκέντρωση στο στάδιο Ατλαντα στην Αργεντινή το Σάββατο.

Χτες, διαδηλώσεις έγιναν και πάλι στο Μπουένος Αϊρες αλλά και άλλες πόλεις, κυρίως με αντιπολεμικό περιεχόμενο, φωνάζοντας «Εξω οι αμερικάνοι από το Ιράκ» και μην ξεχνώντας φυσικά ούτε τη Βενεζουέλα, αλλά ούτε και τον αίτιο όλων των δεινών των λαών. Τις ΗΠΑ και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ