Σάββατο 18 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Πάντα μπροστάρηδες στους λαϊκούς αγώνες

Σε αγωνιστικό κλίμα έκοψε την πίτα της η ΠΕΑΕΑ, προαναγγέλλοντας νέους αγώνες των αντιστασιακών πλάι στο λαό

Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Ν. Τερζόγλου κόβει την πίτα στη χτεσινή εκδήλωση (φωτό Γιώργος Λιονάκης)
Ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Ν. Τερζόγλου κόβει την πίτα στη χτεσινή εκδήλωση (φωτό Γιώργος Λιονάκης)
Ασπρομάλληδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, 60χρονοι ΕΠΟΝίτες και μαχητές του ΔΣΕ που κατέκλυσαν την αίθουσα της ΠΟΑΟ και τους γύρω διαδρόμους στο κτίριο της Πειραιώς 6, με τη ζωντάνια και την αγωνιστική διάθεση που τους διακρίνει πάντα, «διαδήλωσαν», και χτες κατά το κόψιμο της πίτας της ΠΕΑΕΑ για τον καινούριο χρόνο, ότι είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τους αγώνες τους για την ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Οπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Νίκος Τερζόγλου χαιρετίζοντας τους συναγωνιστές και αφού αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Ενωσης τον περασμένο χρόνο: «Συνεχίζουμε και εντείνουμε τους αγώνες μας μαζί με το αγωνιστικό - διεκδικητικό, το αντιπολεμικό - φιλειρηνικό κίνημα και το ΚΚΕ για τα ιδανικά και τα οράματα της Εθνικής Αντίστασης που παραμένουν αδικαίωτα. Για τα λαϊκά - δημοκρατικά δικαιώματα που η κυβέρνηση και η ΕΕ επιτίθενται να πάρουν πίσω. Ενάντια στον πόλεμο που μεθοδεύουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ κατά του ιρακινού λαού, για να εμποδίσουμε κάθε εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο».

Οπως ήταν αναμενόμενο, το κλίμα στην εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κάτι που εκφραζόταν και με τα αγωνιστικά, αντιστασιακά τραγούδια που τραγούδησαν όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι με το κλιμάκιο της Χορωδίας της ΠΕΑΕΑ: «ΕΑΜ φωνή λαού...», «Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα, τη νίκη και τη λευτεριά...», «Καμαρωτά χαρούμενα τα νιάτα...» (της... 60 χρόνων, φέτος, ΕΠΟΝ), «Βροντάει ο Ολυμπος, αστράφτει η Γκιώνα...» και άλλα ηρωικά αντιστασιακά τραγούδια έδωσαν τον αγωνιστικό τόνο. Ενώ απαγγέλθηκαν ποιήματα των Γ. Ρίτσου και Μπ. Μπρεχτ.

Από τις παρουσίες των εκπροσώπων όλων των ΕΑΜογενών αντιστασιακών οργανώσεων, εκτός των άλλων διακρίναμε τον πρόεδρο της ΠΟΑΟ Γιώργη Μωραΐτη, το Γραμματέα της ΠΕΑΕΑ Φοίβο Τσέκερη, τον πρόεδρο της ΠΕΕΠΠ Γρ. Φώτου, τον πρόεδρο του ΚΜΙΕΑ Χρ. Τσιντζιλώνη, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ Γρ. Τουγλίδη, τον Π. Μακρή, τη Γιάννα Τρικαλινού κ.ά. Παραβρίσκονταν ακόμα ο Κώστας Βουλγαρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, εκ μέρους του Κόμματος, ΚΝίτες, αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, από το «Ρ» και τον «902».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ