Πέμπτη 16 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ωραία... αναθεώρηση

Εξωφρενικές διαστάσεις λαμβάνει η ευρω-προπαγάνδα εξαπάτησης των μικρομεσαίων αγροτών, ενόψει των νέων προτάσεων της ΕΕ για τη λεγόμενη ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 22 Γενάρη.

Χτες στις Βρυξέλλες βγήκε ο επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έξι - πληρωμένων από την ΕΕ - μελετών, προκειμένου να εμφανίσει ότι με τις νέες ρυθμίσεις το αγροτικό εισόδημα στην ΕΕ αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,75% μέχρι το 2009... Τώρα πώς υπολογίστηκε και πώς προκύπτει αυτό, είναι ένα αναπάντητο ερώτημα, για όσους πιστεύουν στην κοινή λογική! Ο επίτροπος Γεωργίας ανέφερε επίσης πως η αναθεώρηση της ΚΑΠ θα συζητηθεί στο πρώτο επί Ελληνικής Προεδρίας Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας στις 27 Γενάρη και ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, μέχρι το τέλος της Ελληνικής Προεδρίας.

Παράλληλα, ο επίτροπος Γεωργίας ανέφερε πως θα υπάρχουν θετικές επιπτώσεις από την αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή και πρόσθεσε πως έτσι θα βελτιωθούν οι αγορές. Δηλαδή, τα συμφέροντα των πολυεθνικών και οι σχεδιασμοί του ΠΟΕ και της παγκοσμιοποίησης. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σταδιακή μείωση των επιδοτήσεων, που θα είναι πλέον εισοδηματικές, θα ξεκινήσει από το 2007. Οπως επίσης αναφέρεται, η μείωση αυτή θα είναι της τάξης του 1% ετησίως από το 2007 έως το 2013. Ομως, πέρα από τις εντυπώσεις που τεχνηέντως δημιουργούνται, το σίγουρο είναι πως το νέο πακέτο προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της ΚΑΠ κρύβει ακόμα πιο οδυνηρές εκπλήξεις για τους μικρομεσαίους Ελληνες αγροτοκτηνοτρόφους και όχι μόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ