Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Δολοφονία υψηλόβαθμου εισαγγελέα

ΣΟΦΙΑ.--

Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Διοικητικού Εισαγγελικού Γραφείου της Βουλγαρίας και πρώην γενικός εισαγγελέας της Εισαγγελίας των Ενόπλων Δυνάμεων Νικολάι Κόλεφ, έπεσε νεκρός το Σάββατο το βράδυ δίπλα στο σπίτι του στη Σόφια. Τον Κόλεφ σκότωσαν άγνωστοι πυροβολώντας τον 6 φορές. Χτες η κυβέρνηση καταδίκασε το συμβάν και υποσχέθηκε ότι θα διαλευκάνει την υπόθεση.

Πάντως, τα πράγματα δε θα είναι τόσο απλά. Ο Κόλεφ είχε πολλούς εχθρούς ακόμη και ανάμεσα στους συναδέλφους του στο δικαστικό Σώμα αλλά και στην αστυνομία, ενώ είχε έρθει σε δημόσια σύγκρουση και με το Γενικό Εισαγγελέα της χώρας Νικόλα Φιλτσέφ, τον οποίο είχε κατηγορήσει για διαφθορά και για σχέσεις με τον υπόκοσμο! Η αστυνομία υποστηρίζει ότι τον εισαγγελέα δολοφόνησαν επαγγελματίες που προετοίμαζαν την επίθεση για 3 μήνες.

Ο ίδιος ο Κόλεφ είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2001 όταν είχαν βρεθεί ναρκωτικά στο αυτοκίνητό του. Αργότερα οι κατηγορίες εναντίον του καταρρίφτηκαν ενώ ο ίδιος δήλωνε ότι κάποιοι είχαν τοποθετήσει τα ναρκωτικά στο αυτοκίνητό του. Προς το παρόν οι αστυνομικές αρχές της χώρας κάνουν λόγο για χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά η όλη υπόθεση είναι ενδεικτική της γενικότερης πολιτικής και οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Βουλγαρία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ