Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΝΕ
Κάλεσμα για το σωματείο και ενάντια στο σκλαβοπάζαρο

Εξόρμηση - κινητοποίηση ενάντια στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της εργατικής δύναμης, τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα τα μέλη των Εργατικών Τομεακών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Οι κνίτισσες και οι κνίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το ιδιωτικό γραφείο ευρέσεως εργασίας που βρίσκεται περίπου στην αρχή της οδού Εγνατίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ανοιξαν το πανό διαμαρτυρίας και μοίραζαν ενημερωτικό υλικό στους νέους που ετοιμάζονταν να περάσουν την πόρτα του «σκλαβοπάζαρου», αναζητώντας μια θέση εργασίας. Παράλληλα ενημέρωναν και όλους τους περαστικούς. Και καλούσαν σύσσωμο το λαό και τη νεολαία να αντιδράσουν στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ανατρέπει βασικά εργασιακά δικαιώματα και καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους, στην ανεργία και την υποαπασχόληση.

Εργαλείο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το τελευταίο διάστημα, γίνονται τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας που ενισχύονται πολύπλευρα και νομοθετικά.

Κόντρα σ' αυτή την προοπτική, τα μέλη της ΚΝΕ κάλεσαν τους νέους να συσπειρωθούν γύρω από τα συνδικάτα, γύρω από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να διεκδικήσουν δουλιά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ