Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Εβαλε πλάτες η Τράπεζα της Ελλάδας στους εμπορικούς τραπεζίτες, ώστε να μην εφαρμόσουν περσινή απόφαση του Αρείου Πάγου και να μειώσουν τα αρκετά υψηλά επιτόκια των καταναλωτικών δανείων στο ύψος του λεγόμενου εξωτραπεζικού δανεισμού, δηλαδή σε 9,25%, όταν μ' αυτό το επιτόκιο δανείζουν τους επιχειρηματίες. (σελίδα 18)

Η ψήφιση του νόμου 2986/2002 για την οργάνωση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα συντηρητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης. (σελίδα 24)

Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) των ΑΕΙ και μπροστά σ' αυτό η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» απευθύνεται πλατιά στους πανεπιστημιακούς με τη διακήρυξη αρχών και θέσεων, καλεί σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της και στον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες.(σελίδα 25)

Οι δυνάμεις που συνιστούν την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα και πρωτοστάτησαν στην αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος τον περασμένο Απρίλη, κροταλίζουν συνεχώς. Η αποκάλυψη της υποκίνησης και απόλυτης στήριξης από τις ΗΠΑ δεν έδειξε να τους πτόησε. Αντιθέτως, πιο λυσσασμένα από πριν, επιδιώκουν να θέσουν τέρμα στο «proceso», όπως όλοι ονομάζουν τη διαδικασία που προωθεί το κίνημα που έφερε τον Πρόεδρο Ούγο Τσάβες στην εξουσία. (σελίδες 26-27)

Περίπλοκη είναι η δουλιά της ομάδας επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ, αφού είναι επιφορτισμένοι με την «εξέταση» θέσεων με όπλα, που μόνο η CIA λέει, ότι υπάρχουν. (σελίδες 28-29)

Γραφείο ασφυκτικής παρακολούθησης κάθε πλευράς της ζωής των Αμερικανών και όσων ζουν στις ΗΠΑ συγκροτήθηκε υπό τη σκέπη του Πενταγώνου, για τον εντοπισμό «προτύπων ζωής και συμπεριφοράς» που θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια! Στόχος ο εντοπισμός και η αποτροπή της δραστηριότητας διαδηλωτών κατά του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. (σελίδες 28-29)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ