Σάββατο 30 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης

Το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στο λαό. Είναι σάρκα από τη σάρκα του, έχει βαθιές ρίζες που απλώνονται στην ιστορία του λαϊκού κινήματος από τη γέννησή του, για να το φτάσουν ως την παντοτινή δικαίωσή του. Και πρέπει να 'ναι δυνατό. Για να 'ναι δυνατή και η φωνή του λαού. Μα πιο δυνατή πρέπει να 'ναι η θέλησή του να κατακτήσει το δικό του μέλλον. Και σ' αυτή του την αγωνιστική δράση θεμέλιο είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης. Από τη δική του δύναμη εξαρτάται το μέλλον του λαού. Γι' αυτό το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά, χωρίς όρια, στο λαό. Για να το ενισχύσει πολιτικά. Μα και οικονομικά.

Αύριο είναι η έναρξη, η πρώτη μέρα της δίμηνης Οικονομική Εξόρμησης, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Για δυο ολόκληρους μήνες Δεκέμβρη και Γενάρη, οι κομμουνιστές καλούνται να δώσουν μια ακόμη μεγάλη μάχη. Δική τους υπόθεση η έκβασή της. Και μπορούν να την κερδίσουν. Καλούμαστε, λοιπόν να απευθυνθούμε στους συναγωνιστές, τους φίλους, τους συναδέλφους προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά το Κόμμα της εργατικής τάξης. Το περιμένουν. Περιμένουν πολλά από μας. Και μπορούν επίσης να δώσουν πολλά στο Κόμμα τους, στη δική τους φωνή. Μπορούν δυναμώσουν και με την οικονομική τους προσφορά, τα δικά τους συμφέροντα, που αταλάντευτα υπερασπίζεται το ΚΚΕ.

Και η πρώτη μέρα είναι σημαντική. Οχι μόνο γιατί «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Αλλά γιατί η κάλυψη των στόχων της πρώτης μέρας θα αποτελέσει την καλύτερη αφετηρία για τη συνολική κάλυψη και υπερκάλυψη του πλάνου. Θα δώσει ώθηση στο κέρδισμα αυτής της μάχης, ένα δυνατό ξεκίνημα. Και πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε.

Το ΚΚΕ στηρίζεται στο λαό. Αυτός είναι η μοναδική πηγή δύναμής του, αυτός και η μοναδική πηγή οικονομικής του στήριξης, σε αντίθεση από τα κόμματα των μεγαλοεπιχειρηματιών, που στηρίζονται οικονομικά απ' αυτούς, δηλαδή με τον κλεμμένο από τους εργάτες πλούτο. Και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που οι λαϊκές δυνάμεις ενισχύουν το ΚΚΕ. Κάθε μικρό ή μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο επαγγελματίας, ο αγρότης, ο φοιτητής, ο πνευματικός άνθρωπος και κάθε εργαζόμενος θα δώσει, είναι πηγή δύναμης για το Κομμουνιστικό Κόμμα, μα και για όλους αυτούς που προσδοκούν από τη δράση του. Γιατί έτσι ενισχύουν τους καθημερινούς αγώνες υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

Η Οικονομική Εξόρμηση δεν πρέπει να είναι ξεκομμένη από την καθημερινή δράση του κομμουνιστή, σ' όλα τα μέτωπα πάλης. Το κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης προσφέρεται ως ένα ακόμη μέσο για να πραγματοποιήσουμε μεγαλύτερο ακόμα πολιτικό άνοιγμα, να συζητήσουμε, να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του λαού και κυρίως να διαδώσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, την πολιτική διέξοδο για την προοπτική του λαϊκού κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης.

Ολοι λοιπόν με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, για να πετύχουμε την υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου. Να εξασφαλίσουμε το οικονομικά μέσα, τα οποία στην εποχή των πολλαπλών δυσκολιών που βιώνουμε είναι απαραίτητα για την προώθηση των πολλαπλών δραστηριοτήτων του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βραβεύτηκαν οι Κομματικές Οργανώσεις που διακρίθηκαν στην άμιλλα για την Οικονομική Εξόρμηση(2020-02-18 00:00:00.0)
Στο 107,73% η τελική κάλυψη του πλάνου(2011-01-27 00:00:00.0)
Ξεκινάει σήμερα η οικονομική εξόρμηση(2009-12-01 00:00:00.0)
Για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση(2002-11-10 00:00:00.0)
Σ' όλους τους εργαζόμενους με το κουπόνι της Εξόρμησης(1999-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ