Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Το συνδικάτο θα παραμείνει ταξικό!

Με μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία και υπερψήφιση του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού», οι οικοδόμοι απαντούν σ' όσους επιτίθενται στο συνδικάτο τους

Ολο και πιο μαζικά προσέρχονται οι οικοδόμοι της Αθήνας στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, που συνεχίζονται στα παραρτήματα και στα κεντρικά γραφεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού «να μην πάει ούτε μία ώρα χαμένη».

Με την καθημερινή τους συμμετοχή, έχουν κάνει προσωπική υπόθεση το δυνάμωμα του Συνδικάτου και το μήνυμα αυτό περνά από συνάδελφο σε συνάδελφο, με στόχο να μη μείνει ούτε ένας που να μην ψηφίσει. Για να συνεχίσουν οι οικοδόμοι να έχουν το δικό τους ταξικό Συνδικάτο. Στυλοβάτη σε κάθε αγώνα στα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Που θα συνεχίσει τη μάχη σε κάθε γιαπί, σε κάθε εργοτάξιο των μεγάλων έργων, κόντρα στην ασυδοσία και την τρομοκρατία των μεγαλοεργολάβων, που επιδιώκουν να τους ξεζουμίσουν για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο το κέρδος. Στηρίζουν το Συνδικάτο και δυναμώνουν ταυτόχρονα τον ταξικό πόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και τον αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτήν την ανάπτυξη του ταξικού κινήματος, που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΜΕ κόντρα στην ενίσχυση της γραμμής της συναίνεσης, διαβλέπουν οι καρεκλοκένταυροι των ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και ΚΕΔΑ και προσπαθούν λυσσαλέα να χτυπήσουν μέσα και από τις αρχαιρεσίες το Συνδικάτο Οικοδόμων. Ετσι, επανήλθαν και χτες στις βρώμικες επιθέσεις, προσπαθώντας και πάλι να προκαλέσουν δικαστική παρέμβαση, αμφισβητώντας τη νομιμότητα των εκλογών, επικεντρώνοντας αυτή τη φορά στο Ολυμπιακό Χωριό. Είναι φανερό ότι ενοχλούνται φανερά που ψηφίζουν μαζικά οι οικοδόμοι, που συμμετέχουν μαζικά οι αλλοδαποί, που ψηφίζουν μαζικά οι εργαζόμενοι στα μεγάλα εργοτάξια, όπως το Ολυμπιακό Χωριό.

Πρωτοστάτης, για μια ακόμα φορά, ο πράσινος κυβερνητικός υπάλληλος Γρ. Φελώνης, πρόεδρος του ΕΚΑ, που έχει αναλάβει υπεργολαβία την υπόθεση, αποσκοπώντας προφανώς και σε προσωπικά οφέλη και ακόμα μεγαλύτερα αξιώματα. Με μια ακόμα κατάπτυστη επιστολή στον πρόεδρο Πρωτοδικών, στρέφεται ακόμα και εναντίον της ίδιας της δικαστικής αντιπροσώπου στις εκλογές στο παράρτημα του Ολυμπιακού Χωριού και «διαμαρτύρεται» για το αυτονόητο, για το ότι ψηφίζουν οι εργαζόμενοι εκεί. Από κοντά, και ο κολαούζος του στους οικοδόμους Χ. Καραγιάννης και η ΠΑΣΚΕ Οικοδόμων, που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τους ίδιους λόγους και τα οποία θα εκδικαστούν τη Δευτέρα. Στην ίδια γραμμή πλεύσης και οι «αριστεροί», η παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης και της ΚΕΔΑ στους οικοδόμους, που ξετσίπωτα δηλώνουν πως ενοχλούνται γιατί ψηφίζουν μαζικά οι αλλοδαποί εργάτες στο Ολυμπιακό Χωριό!

Η επίθεση είναι καθαρή και συγκεκριμένη από όλους αυτούς, που δεν μπορούν όσο και να προσπαθούν να κερδίσουν την πλειοψηφία των οικοδόμων, κάτι που είναι φυσιολογικό, αφού απουσίαζαν από κάθε αγώνα και κάθε πρόβλημα. Ολοι αυτοί που προσπαθούν να βάλουν το Συνδικάτο στο «γύψο», στην υποταγή και την «κοινωνική συναίνεση», όπως έχουν κάνει με άλλα σωματεία που ελέγχουν. Είναι λογικό, λοιπόν, οι οικοδόμοι να τους έχουν ξεγράψει από τη συνείδησή τους και τους στέλνουν την πιο αποστομωτική απάντηση, συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές και υπερψηφίζοντας τον «Πανοικοδομικό Ταξικό Ενωτικό Συνδυασμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι εκλογές(2005-10-25 00:00:00.0)
Πιο ισχυρό, πιο δυνατό για τους αγώνες που έρχονται(2002-11-21 00:00:00.0)
Κάλεσμα για ακόμα μεγαλύτερη μαζική συμμετοχή(2002-11-14 00:00:00.0)
Μαζικότερη συμμετοχή(2002-11-13 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου(2002-11-09 00:00:00.0)
Πρώτος ο Πανοικοδομικός Συνδυασμός(1997-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ