Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ
Απόφαση για 48ωρη απεργία

Θα γίνει στις 25-26 Νοέμβρη 2002

Μια ακόμα κινητοποίηση με 48ωρη απεργία στις 25 και 26 Νοέμβρη 2002 αποφάσισε χτες η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ(ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), με αιχμή τη μονιμοποίηση των 5.300 συμβασιούχων γιατρών και το επίδομα βιβλιοθήκης. Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου της Ομοσπονδίας -θα είναι και εκλογικό- την 1.12.2002.

Φαίνεται, όμως, ότι και αυτή η απεργία θα είναι στην πεπατημένη των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων, καθώς η ηγεσία της Ομοσπονδίας, αφενός παραδόθηκε, στην κυριολεξία, στο διάλογο, που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα η κυβέρνηση για να μη λύνει προβλήματα ή και να αφαιρεί δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ απέφυγε να πρωταγωνιστήσει στη συγκρότηση ευρύτερου μετώπου για την από κοινού διεκδίκηση της αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέσα απ' την οποία θα δινόταν λύση και στα προβλήματα των γιατρών.

Ακόμα και η χτεσινή εκδήλωση, που προηγήθηκε της Ολομέλειας της διοίκησης δεν είχε την ευρύτητα εκείνη, που θα έδινε την εικόνα της συμπόρευσης από εκείνους τους φορείς που βρίσκονται στο ίδιο χαράκωμα με τους γιατρούς. Επιπλέον, απ' την ομιλία του προέδρου της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Ελ. Αθανασόπουλου φάνηκε και το αδιέξοδο, καθώς ζήτησε την «άμεση αποκατάσταση των 5.300 συμβασιούχων, έστω και με την ένταξή τους στην κοινοτική οδηγία 70/1999», όταν έχει γίνει πασιφανές ότι με αυτή τη ρύθμιση δε λύνονται προβλήματα μονιμοποίησης.

Τα πράγματα ακούστηκαν με το όνομά τους απ' τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Β. Γεωργαντά, που τόνισε: «Χωρίς την ενότητα των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων, των γιατρών και των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνει τίποτε».

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής προκηρύσσει για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας (11π.μ.-3μ.μ.) με αιτήματα την άμεση ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη όλων των συμβασιούχων γιατρών και χορήγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Συμβασιούχων καλεί όλους τους γιατρούς να αγνοήσουν απειλές και συμβιβασμούς και να συμμετάσχουν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα γίνει σήμερα και ώρα 11:30π.μ. στο ξενοδοχείο Εσπέρια (Σταδίου 22) για συντονισμό των κινητοποιήσεων και με άλλους συμβασιούχους του ευρύτερου δημοσίου τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ