Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Προσοχή στην άμυνα»

Το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα σε ισάριθμους αγώνες θέλει να αποκτήσει σήμερα ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται τη... συνήθη αντίπαλό του τα τελευταία χρόνια Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σπόρτιγκ, 21.00) για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Και επειδή ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφ' ενός μεν ξέρει τη δυναμικότητα των μόνιμων πρωταθλητών Ισραήλ αφ' ετέρου δε θέλει σε καμιά περίπτωση να δει την πρώτη ήττα της ομάδας του να γίνεται εντός έδρας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Χρειάζεται προσοχή. Και πρέπει να προσέξουμε την ομάδα και όχι κάποιον παίκτη συγκεκριμένα, καθώς δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει παίκτης λιγότερο επικίνδυνος από έναν άλλο. Η Μακάμπι άλλαξε, όπως κι εμείς, έξι παίκτες φέτος και οι προσθήκες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το παιχνίδι της. Ειδικά οι Λιούις, Γκορί, Ούντριχ και Βούισιτς παίζουν μεγάλο ρόλο, καθώς είναι βασικοί. Παρ' όλα αυτά το στιλ παιχνιδιού της παρέμεινε ίδιο σε σχέση με πέρσι».

Σύμφωνα με τον Σέρβο τεχνικό, πάντως, το όπλο που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός σήμερα το βράδυ είναι η καλή άμυνα. «Είναι πολύ σημαντικό το πώς θα παίξουμε στην άμυνα. Η Μακάμπι συνήθως παίζει σε υψηλά σκορ, ωστόσο εμένα δε με ενδιαφέρει το πόσο, αλλά το να κερδίσουμε».

Σε γενικές γραμμές ο «Ζοτς», ενόψει και του ελληνικού πρωταθλήματος, δήλωσε ικανοποιημένος από το ξεκίνημα της ομάδας, που έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας και να παραμένει αήττητη στις δυο πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκα. «Μέχρι τώρα είχαμε δύο αγώνες για το Κύπελλο που μας έδωσαν την πρόκριση. Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντικό να παίξουμε καλά και τα καταφέραμε, ενώ είμαι ικανοποιημένος με το ξεκίνημα και στην Ευρώπη. Πάντως, είναι εμφανές πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Η σεζόν διαρκεί αρκετά και θα υπάρξουν μεταπτώσεις στην απόδοσή μας. Αυτό είναι φυσιολογικό και το περιμένουμε. Ακόμα όμως δεν έχουμε μπει σε κανονικό ρυθμό αγώνων, αφού τώρα ξεκινά το πρωτάθλημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ