Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΧΙ στο «στραγγαλισμό» των βαμβακοπαραγωγών

«Η ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ερμηνεύοντας την ψήφο των αγροτών, αυθαίρετα προχώρησε σε δήθεν μέτρα για την ανακούφισή τους», τονίζει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) σχετικά με τις αποφάσεις για το βαμβάκι, που πάρθηκαν στην προχτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Γεωργίας. Η ΕΟΑΣΚ καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις του υπουργείου Γεωργίας, αλλά και τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, εκπροσώπους Ενώσεων, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ, για τη στάση τους, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πέρα και έξω από τα αιτήματα και τα συμφέροντα των μικρομεσαίων βαμβακοπαραγωγών, αφού δε βάζουν καν την ανάγκη αλλαγής του καταστροφικού κανονισμού της ΕΕ και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «από τις δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας, αλλά και τα μέτρα για το βαμβάκι, γίνεται καθαρό ότι η κυβέρνηση, διά του υπουργείου Γεωργίας, προσπαθεί να περάσει την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης χωρίς αντιδράσεις και, μάλιστα, να δημιουργήσει εικονική πραγματικότητα, έτσι ώστε ο μικρομεσαίος αγρότης να καταστρέφεται και να αισθάνεται ευχαριστημένος».

Και συνεχίζει: «Σ' αυτή την προσπάθεια το υπουργείο Γεωργίας έχει βοηθούς και αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι δε χάνουν ευκαιρία να παίρνουν μέρος σε συσκέψεις που καλεί το υπουργείο, όχι για να προωθούν τα αιτήματα που διεκδικούν για λύση οι μικρομεσαίοι αγρότες, αλλά για να συνδιαχειριστούν την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης σε βάρος των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών. Αυτόν το ρόλο έπαιξαν και παίζουν αγροτοσυνδικαλιστές που και στο παρελθόν υπονόμευσαν τους αγροτικούς αγώνες, διέλυσαν τα μπλόκα, όπως στα Τέμπη.

Στην προχτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Γεωργίας, με τη συμμετοχή των Κοκκινούλη, Τσακίρη, Τσέλιου, Μαρουφίδη, Μιχαήλ, αποφασίστηκε ο στραγγαλισμός των βαμβακοπαραγωγών να μη γίνει τώρα, στην αρχή της εκκοκκιστικής περιόδου, αλλά στο τέλος αυτής».

Και καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Καλούμε τους αγρότες να συσπειρωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους, να στηρίζουν τους συνεπείς αγώνες με την ενωτική συμμετοχή τους, για ν' ανατρέψουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, ιδιαίτερα με την επικείμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ