Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Ανάκληση της άδειας του «TEMPO»

Στο δρόμο και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, με ευθύνη της κυβέρνησης και του Μ. Ανδρουλιδάκη

Την απόφαση για ανάκληση της άδειας του τηλεοπτικού σταθμού του Μ. Ανδρουλιδάκη «TEMPO» έλαβε ομόφωνα χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η απόφαση ελήφθη ουσιαστικά με τη συναίνεση των εκπροσώπων των εργαζομένων, οι οποίοι θα πληρώσουν με τίμημα βαρύ τα επιχειρηματικά παιχνίδια του Μ. Ανδρουλιδάκη. Οι εξελίξεις στο «TEMPO», που είναι σε βάρος των εργαζομένων, θα πρέπει να επισημανθεί ότι διαδραματίζονται σ' ένα τηλεοπτικό τοπίο το οποίο δεν είναι διαφανές από τη στιγμή που οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν με προσωρινές και όχι νόμιμες άδειες.

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού εμπαίζει εδώ και εννέα μήνες τους εργαζόμενους, οι οποίοι σ' έναν πολύμηνο σκληρό αγώνα διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ο Μ. Ανδρουλιδάκης, με την ανοχή της κυβέρνησης, εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τη δημόσια συχνότητα, ενώ οι εργαζόμενοι είναι εδώ και εννέα μήνες απλήρωτοι. Το «TEMPO» όλο αυτό το διάστημα εκπέμπει πρόγραμμα με βίντεο κλιπ και με γραμμές 090. Ο ιδιοκτήτης του σταθμού έφτασε στο σημείο να προσφύγει στο Εφετείο, ζητώντας την υπαγωγή του «ΤΕΜΡΟ» σε καθεστώς «ειδικής εκκαθάρισης». Στην αίτηση προς το Εφετείο o Μ. Ανδρουλιδάκης επικαλείται οικονομικές «αδυναμίες» της επιχείρησής του και αναφέρεται σε οφειλές που φτάνουν στο ύψος των 43.264.212 ευρώ, δηλαδή γύρω στα 15 δισ. δρχ.

Ο Μ. Ανδρουλιδάκης, ενώ πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους, προχώρησε σε προκλητικές «διευθετήσεις», προτείνοντας να τους δώσει το μισθό ενός μηνός και τους υπόλοιπους οκτώ μήνες να τους εξοφλήσει με 12 «άτοκες δόσεις»! Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της διεύθυνσης του σταθμού, αρμόδιος για τις «συναλλαγές» θα ήταν ο γενικός διευθυντής Ηλίας Κοπανίτσας, ο οποίος είναι και ένας από τους πιστωτές που έχουν προσφύγει στο Εφετείο.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ εκ μέρους της ιδιοκτησίας του «TEMPO» παραβρέθηκαν ο Ηλίας Κοπανίτσας και νομικοί σύμβουλοι της εταιρίας. Οι εκπρόσωποι του Μ. Ανδρουλιδάκη ζήτησαν, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, παράταση της προθεσμίας μέχρι το Δεκέμβρη. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από το ΕΣΡ, αφού και οι εργαζόμενοι δεν έβλεπαν φως στο τούνελ και έκαναν λόγο για «παραμάγαζο» που έχει δημιουργηθεί στο «ΤΕΜΡΟ». Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αφού για πολλοστή φορά έθεσαν θέμα παράνομης λειτουργίας του σταθμού, ζήτησαν από το ΕΣΡ να εφαρμόσει το νόμο. Η απόφαση του ΕΣΡ θα κοινοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό.

Το ΕΣΡ χτες αποφάσισε και την ανάκληση της ψηφιακής συνδρομητικής τηλεόρασης ALPHA DIGITAL. Η ανάκληση της άδειας ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που η ALPHA DIGITAL στις 11 Σεπτέμβρη 2002 είχε ανακοινώσει το κλείσιμο της εταιρίας.

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα σε τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς για παραβιάσεις που αφορούσαν τη μετάδοση φωτογραφίας των αδελφών της Αγγελικής Σωτηροπούλου. Η χρηματική ποινή επιβλήθηκε βάσει της διάρκειας του χρόνου της μετάδοσης της φωτογραφίας. Ηδη το ΕΣΡ είχε επιβάλει ποινή 50.000 ευρώ στο ALTER. Χτες πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο STAR, 20.000 ευρώ στον ALPHA και 15.000 ευρώ στο MEGA.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ