Κυριακή 20 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Πατριδογνωμόνιο
«Συντροφικά» ύπουλα νιτερέσα

Μπόχα, συκοφαντία, αλλοίωση στοιχείων της πραγματικότητας, ύπουλος ή και φανερός αντικομμουνισμός, τύπου Καψή στη Νίκαια, κλίμα ψυχροπολεμικής κανιβαλιστικής προπαγάνδας. Κινούνται αλά μπρατσέτα με τους δικομματικούς υποψήφιους στους δρόμους και τα κανάλια, μειδιούν σα χαρούμενη παρέα σε κηδεία απρόσμενη για τα ...οικογενειακά και προσωπικά τους συμφέροντα. Είναι γνωστοί, πασίγνωστοι. Οι εντός του συστήματος αντιλαϊκής εξουσίας, τέως γενικώς, νυν απροσδιορίστως και αεί καταγεγραμμένοι στην ιστορία ως «ελίτ της διαφορετικότητας». Συνήθως έτσι αυτοτιτλοφορούν τις επιδιώξεις τους για νομή έστω και υπολείμματος της εξουσίας, αδιάφορο ποιας φύσης εξουσία είν' αυτή.

Σ' αυτό το παιχνίδι «συντροφικών» τάχα μου ύπουλων νιτερέσων που αναδύθηκε ανάγλυφο σ' αυτές τις δημαρχιακές και νομαρχιακές εκλογές αποκρύβησαν όλα τα της αριστερής ταμπακέρας. Οι στόχοι συρρικνώθηκαν σε μάχη γιγάντιων εντυπώσεων, ώστε στο πολυδιαφημισμένο τέλος - αποτέλεσμα της «ήπιας εκλογικής αναμέτρησης» - όπως την εκτιμά ο κ. Π. Τσίμας (!) - να μετατρέπεται ο λαός μαζί με τα προβλήματά του σε ουσιαστικό κομπάρσο. Η γλυκερή προσέγγιση του ΚΚΕ με προσχηματικές ρητορείες από ΝΔ και κυρίως ΠΑΣΟΚ, που «πονάει πιο πολύ απ' ό,τι ο ΚΚΕ το κόμμα του» είναι το μισό κομμάτι. Το άλλο μισό της τωρινής επικοινωνιακής πολιτικής στρατηγικής, είναι η ύπουλη συμφεροντολογική εξυπηρέτηση τεχνητών διλημμάτων από αριστερούς νικητές δεξιών πολιτικών αριβισμών.

Δεν ήταν και δεν είναι ούτε αυτές οι εκλογές ήπια εκλογική αναμέτρηση. Ηταν και είναι βίαιη απώθηση των πραγματικών νιτερέσων - στόχων των κλασικών, των όψιμων και των ...μεταμοντέρνων αντικομμουνιστών.

Κρύφτηκε ο πακτωλός χρημάτων που διοχετεύεται θεσμικά στους δήμους, κατανέμεται επιλεκτικά σε διάφορες ...εταιρίες και εξασφαλίζει τη μόνιμη εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων. Κρύφτηκε το δημοτικό ρουσφέτι των διορισμών και των συμβάσεων εργασίας, των βοηθημάτων και των φιλανθρωπιών προς άνεργους ή καταχρεωμένους μικροεμπόρους και βιοτέχνες.

Κρύφτηκε το σχέδιο της ΕΕ και των μεγάλων δήθεν επενδυτών, που θέλουν τις χώρες, όπως η Ελλάδα με την αντιστασιακή παράδοση και ιστορία, τεμαχισμένες σε περιφέρειες, μικροπόλεις, ελεγχόμενου εισοδήματος και αντιλήψεων, αποκομμένες από τη δυνατότητα να αντιδρούν συλλογικά και μαχητικά.

Κρύφτηκε, πάνω και πέρα απ' όλα, η επίδραση του ξένου παράγοντα, τόσο πια χωμένου στην καθημερινή μας ζωή, ώστε να μη γίνεται από πολλούς αισθητή η ιδιότυπη κατοχή.

Γιατί, σύντροφοι, σ' αυτές τις εκλογές δε συζητήθηκε πως μπορεί η κυβέρνηση να χαρίζει τμήμα της καρδιάς του εδάφους της Αθήνας ως οικόπεδο στους Αμερικανούς ή τους χαμένους μεγαλοαστούς. Δε συζητήθηκε πως ο Μίλερ βγήκε να ζητάει αποζημίωση για την TVX, που πρέπει να ξεκουμπιστεί πριν σκοτώσει ολότελα τη Χαλκιδική. Δε λοιδορήθηκε όσο έπρεπε η μετατροπή τόσων και τόσων «προοδευτικών» σαν τον Λαλιώτη σε πλασιέ των αμερικανικών νιτερέσεων, όπως «μη βαδίζετε κατά της πρεσβείας μας please!». Δε συζητήθηκε καν ο εφιάλτης των πρακτόρων και των πρακτορείων που έχει εγκατασταθεί στη χώρα κι όχι απλώς την Αθήνα, με αφορμή κι άλλοθι την Ολυμπιάδα του 2004 κι αιτία την αόρατη επικυρίαρχη παρουσία του μετά.

Σ' αυτές τις εκλογές, τσιμεντώθηκαν σε δήμους και κοινότητες, ακόμα, οι ρίζες της κατοχής της χώρας και οι ελεγκτές φρονήματος. Για την επόμενη σκοτεινή μακρά μέρα. Χρείαν αποδείξεων δεν έχουμε, αφού πιο σφιχτά χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη πάνε πλέον φανερά ...οι επικριτές του, προβάλλοντάς τον τόσο πολύ και τόσο ακριβά, που είναι ν' αναρωτιέσαι πώς και αποφάσισαν να χάσουν τόσα πολλά λεφτά. Ακριβή επένδυση, δυσθεώρητα τα πολιτικά κέρδη. Κι από δίπλα τα συντροφικά νιτερέσα. Πάντα το χρώμα τους ήταν το γκρίζο, κατά το ασματίδιον.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ