Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Πρώτο βήμα

Σημαντικό βήμα στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, έκανε χτες ο Παναθηναϊκός, στην άδεια λόγω της τιμωρίας του «Λεωφόρο». Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν στην πρώτη αναμέτρησή τους στη Β' φάση της διοργάνωσης της Ξάνθης με 1-0, σε έναν αγώνα που μόνο δάφνες ποιότητας δε διεκδίκησε, αφού οι αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα... δάχτυλα. Μία από αυτές, η οποία και «καρποφόρησε» για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος χαρίζοντάς της το προβάδισμα για την πρόκριση, έγινε στο 4ο λεπτό. Ο Κωνσταντίνου «μονομάχησε» στην άμυνα των «ακριτών» με τον Βάλλα, και αφού τον ξεπέρασε πάσαρε στον Λυμπερόπουλο που δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει με πλασέ. Από κει και πέρα το θέαμα κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα ενώ ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν έχει βρει ακόμα τον καλό του εαυτό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Κόλκα, Μικάελσεν, Κυργιάκος, Πίτσος, Κωνσταντίνου (66' Βαζέχα), Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης.

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Φρισενμπίχλερ (46' Λαμπριάκος), Ουακίλι, Λάιτνερ, Μπούτσεκ, Κορδονούρης, Βάλλας, Ζωγραφάκης, Σφακιανάκης (52' Λίπα), Μπα (81' Γελαδάρης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4

«Φρένο» στη χαρά που προσέφερε η άνετη εκτός έδρας επικράτηση επί της Καλλιθέας με 4-1 που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, έβαλε ο Τζιοβάνι στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, «ανάγκασε» την ομάδα του να αγωνιστεί από το 80' με 10 παίχτες καθώς με την αντιαθλητική συμπεριφορά που έδειξε όταν κλότσησε τον πεσμένο στο έδαφος Τσιμπλίδη, προκάλεσε την αποβολή του (πέμπτη από τότε που αγωνίζεται στους «ερυθρόλευκους») και αναστάτωση στην ομάδα του. Ο ίδιος κλήθηκε σε απολογία και αναμένεται να τιμωρηθεί αυστηρά.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Ζέτεμπεργκ (60'), Ντρασένα (74'), Τζιοβάνι (77'), Αλεξανδρής (79') και Γκέκας (87').

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στρακόσια, Γκεοργκίεφ, Αγγελόπουλος (84' Πέτκοβιτς), Δημητρίου, Κυριάκος, Τσιμπλίδης, Κόλα (66' Καούνος), Γκέκας, Σαββίδης, Τσαλίκης, Τάτσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης (77' Αμανατίδης), Ζε Ελίας (46' Ζέτεμπεργκ), Μαυρογενίδης, Ντρασένα, Αντζας, Κωστούλας, Ζιοβάνι, Νινιάδης, Οφορίκουε (62' Αλεξανδρής).

ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 0-1

Το «πάνω χέρι» για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, έχει ο Αρης. Οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν νικητές με 1-0 από την πρώτη αναμέτρησή τους με τον Πατραϊκό, με γκολ που πέτυχε ο Κυζερίδης και πλέον ευελπιστούν ότι δε θα δυσκολευτούν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους στον επαναληπτικό του Χαριλάου.

ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ: Ζαφειρόπουλος, Λαζανάς, Λέντερ, Δημόπουλος, Αργυρόπουλος, Καβακάς, Στράντζαλης (79' Γεωργόπουλος), Γκίντμπρο (66' Κατερίνης), Σχοινάς (53' Κατσαρός), Κόλτσης, Ανδρούτσος.

ΑΡΗΣ: Δέλλιος, Κολτσίδας, Κατσιαρός (46' Επαλέ), Μορίς, Παπαδόπουλος, Πασσαλής, Κνόπερ, Κυζερίδης, Νιρέν (46' Καζαντζής), Σίμιτς (77' Μαλλούς), Μπράγκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ