Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ
Με αισιοδοξία για νέα νίκη

Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν η δημοτική αρχή με τον Μιχάλη Μοσχονά άλλαξε ριζικά την εικόνα της πόλης, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των δημοτών

Ο Μιχάλης Μοσχονάς
Ο Μιχάλης Μοσχονάς
Με τη σιγουριά της νέας νίκης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (ΔΕΑΚ) και ο δήμαρχος Μιχάλης Μοσχονάς συνεχίζουν την εξόρμηση στις γειτονιές του Αγίου Παύλου και της Ευαγγελίστριας. Και σε κάθε τους βήμα γίνονται αποδέκτες της συμπαράστασης και της εμπιστοσύνης των πολιτών. Της απήχησης των θέσεών τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα εγκαίνια των δύο εκλογικών κέντρων του συνδυασμού μετατράπηκαν σε μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις, πρωτόγνωρες για τα δεδομένα του δήμου. Επιβεβαιώνεται ακόμη και από την ευρύτατη συσπείρωση στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, συστρατεύονται στην προσπάθεια για δήμο διεκδικητικό - αγωνιστικό.

«Τα τέσσερα αυτά χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης του δήμου προωθήσαμε ένα μοντέλο Αυτοδιοίκησης που δεν είχαν συνηθίσει οι κάτοικοι του δήμου μας. Μιας Αυτοδιοίκησης που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με έργα βιτρίνας και φιέστες, αλλά που βάζει στο κέντρο της προσοχής της τον δημότη, τις ανάγκες και τα δικαιώματά του», αναφέρει ο δήμαρχος Μιχάλης Μοσχονάς.

Ο Δήμος Αγίου Παύλου ήταν μια περιοχή που είχε παραδοθεί για δεκαετίες στη μιζέρια και την εγκατάλειψη. Ολες οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν ως αποκλειστική τους δραστηριότητα την αύξηση των δημοτικών τελών. «Εμείς - λέει ο Μιχ. Μοσχονάς - αντιστρέψαμε αυτή την κατάσταση. Με μια κινητοποίηση πρωτοφανή στα χρονικά του δήμου μας, καταφέραμε να βγάλουμε στην επιφάνεια τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου μας, να διεκδικήσουμε και να μετράμε σήμερα κατακτήσεις, ίσως και πέρα από τις προσδοκίες των δημοτών», σημειώνει ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος. «Ανοίξαμε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον απλό δημότη: την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, το μαζικό αθλητισμό, τα προβλήματα της εργαζόμενης μητέρας, των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, των υποδομών, του περιβάλλοντος, της συγκοινωνίας και φυσικά τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της ανεργίας και των ναρκωτικών. Σήμερα μετράμε βήματα σε όλα αυτά τα μέτωπα και μπορούμε να πούμε ότι ο δήμος μας πραγματικά έχει αλλάξει όψη. Σε καμιά περίπτωση δεν υποταχθήκαμε στις επιλογές της κεντρικής εξουσίας, στην πολιτική που θέλει την ΤΑ φορομπηχτικό μηχανισμό που θα παρέχει "υπηρεσίες" στη βάση της ανταποδοτικότητας και θα προωθεί τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Ενα από τα πολλά παραδείγματα γι' αυτό είναι ο Παιδικός Σταθμός, αλλά και μια σειρά άλλα προγράμματα που λειτουργούμε δωρεάν, τη στιγμή που άλλοι δήμοι κυριολεκτικά χαρατσώνουν τους δημότες τους. Κι όλα αυτά ταυτόχρονα με ένα επίτευγμα: εκεί που ο δήμος μας ήταν ο δεύτερος πιο ακριβός στα δημοτικά τέλη στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, μέσα σε τέσσερα χρόνια έγινε από τους πιο φτηνούς».

Σε αυτή την πορεία βέβαια, η δημοτική αρχή του Αγίου Παύλου βρήκε μπροστά της σοβαρά εμπόδια. Υποχρηματοδότηση, υπονόμευση και προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης της, δικαστικές διώξεις. Ομως τα προσπέρασε, γιατί είχε στο πλευρό της, ενεργούς συμπαραστάτες τους δημότες, που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις, σε λαϊκές συνελεύσεις, αλλά και στο λαϊκό δημοψήφισμα για τις αστικές συγκοινωνίες. Και κατάφεραν να επιβάλουν λύσεις.

Ετσι, λοιπόν, τα στελέχη της «Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» συνεχίζουν με το ίδιο πάθος που ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια. Και έχουν κάθε λόγο να μιλούν για τη μετατροπή του Δήμου Αγίου Παύλου, σε ένα δήμο σύγχρονο και μαχητικό που μπορεί να διεκδικεί και να κερδίζει. Ενα δήμο που στέκεται μπροστά σε όλους τους λαϊκούς αγώνες, για την ειρήνη, την ασφάλιση, τη δουλιά με δικαιώματα. Ενα δήμο που την επόμενη τετραετία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, όπως π.χ.: Το πρόβλημα της συγκοινωνίας, της προστασίας του Σέιχ Σου, των «αυθαιρέτων», των βράχων στην Ευαγγελίστρια, της καθαριότητας, της επέκτασης των υποδομών, της διεύρυνσης των δράσεων του δήμου μας για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Μιχάλης Μοσχονάς, είναι αισιόδοξος. «Η ευρεία απήχηση των θέσεων του συνδυασμού μας ενισχύει την αισιοδοξία μας ότι οι εκλογές στις 13 Οκτώβρη θα είναι ένας νέος θρίαμβος, παρά τους τρομερούς μηχανισμούς πειθαναγκασμού και λασπολογίας που έχουν κινητοποιηθεί εναντίον μας. Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στους δημότες και στο πρόγραμμά μας, που θα εφαρμοστεί - όπως και αυτό της προηγούμενης τετραετίας - κατά γράμμα», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ