Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Στις προτεραιότητες και το κυκλοφοριακό

Τις προτάσεις της «Δημοτικής Συνεργασίας» για την επίλυση του κυκλοφοριακού, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Λάρισας, παρουσίασε σε εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Παπαστεργίου. Οπως τόνισε ο Αγ. Παπαστεργίου, μια καλή λύση είναι η μεταβίβαση στη δημοτική αρχή και η αξιοποίηση όλων των χώρων της 1ης Στρατιάς, στους οποίους θα μεταφερθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και θα αποσυμφορηθεί το κέντρο από αρκετά αυτοκίνητα.

Αναφερόμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας στις αιτίες που δημιουργούν το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τόνισε ότι βρίσκονται στην εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα ζητήματα των συγκοινωνιών, της χρήσης γης, του τρόπου δόμησης και ανάπτυξης των αστικών κέντρων. «Η αντιμετώπιση αυτού του σύνθετου προβλήματος - υπογράμμισε - δεν μπορεί να γίνει μόνο με κάποια μέτρα και παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, αλλά και με τη διεκδίκηση μιας άλλης συγκοινωνιακής και οικιστικής πολιτικής, με μια σειρά έργων υποδομής που οφείλει να χρηματοδοτήσει και να κατασκευάσει η πολιτεία». Ο Αγ. Παπαστεργίου κατήγγειλε, δε, τις δημοτικές αρχές των κυρίων Τζανακούλη και Καφφέ, επισημαίνοντας ότι, όχι μόνο δε διεκδίκησαν τέτοιες αλλαγές, αλλά με μια σειρά ενεργειών τους επιβάρυναν την πόλη και τους δημότες.

Οσον αφορά στις προτάσεις της «Δημοτικής Συνεργασίας Λάρισας» για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης, μεταξύ των άλλων, είναι η κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης γύρω από το πεζοδρομημένο κέντρο και σε κεντρικές οδούς, η απαγόρευση στάθμευσης γύρω από το πεζοδρομημένο κέντρο για την απελευθέρωση των κεντρικών αρτηριών, η αύξηση της σταθμευτικής ικανότητας ανεγειρόμενων οικοδομών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ