Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
H «ροζ» σκανδαλολογία στο ΕΣΡ

H «ροζ» σκανδαλολογία, που κυριάρχησε και «αναδείχτηκε» από δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η τηλεοπτική ρύπανση με «παρά φύσιν ασέλγειες», με «κρυφές κάμερες» και «κασέτες», αυτή τη φορά, έπληξε και το χώρο των πολιτικών. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος βρέθηκε μέσα από εκπομπές του και τηλεοπτικά «παράθυρα» του ALPHA στο επίκεντρο των «αποκαλύψεων», εμπλέκοντας σε σκάνδαλα εκτός από καλλιτέχνες και πολιτικούς.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ θα γίνει παρουσίαση με αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων αυτών των ημερών που τα «σκάνδαλα» και τα «πορνεία» πήραν και πολιτικές διαστάσεις. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων της 14ης και 15ης Φεβρουαρίου, καθώς και από την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» που μεταδόθηκε από τον ALPHA την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου.

Ημέρα «κασετών», όπως φαίνεται είναι η σημερινή για το ΕΣΡ, αφού στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και παρουσίαση εκπομπών τηλεοπτικών σταθμών, στις οποίες διατυπώθηκαν από τον πρώην προπονητή της Παναχαϊκής Νίκο Αλέφαντο μειωτικές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φράσεις. Το ΕΣΡ για το θέμα αυτό ενδέχεται να πάρει απόφαση για κίνηση κυρωτικής διαδικασίας. Σύμφωνα επίσης με τον προγραμματισμό του ΕΣΡ, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΕΣΡ θα παρακολουθήσουν αποσπάσματα αυτή τη φορά ξένης κινηματογραφικής ταινίας τολμηρού ερωτικού περιεχομένου. Η ταινία μεταδόθηκε από το ΣΤΑΡ στις 15 Φεβρουαρίου, όχι σε μεταμεσονύχτια ζώνη, αλλά 9 με 11 το βράδυ.

Εν τω μεταξύ το ΕΣΡ προχωρά την εξέταση φακέλων των αιτήσεων για άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών Θεσσαλονίκης. Χτες συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του ΕΣΡ, στην οποία ειδικοί επιστήμονες παρουσίασαν τα στοιχεία που έχουν προσκομισθεί από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος εάν πληρούν τα στοιχεία για παροχή άδειας. Σε περίπτωση που στις αιτήσεις υπάρχουν ελλείψεις, θα ζητηθούν συμπληρωματικά στοιχεία.

Το ΕΣΡ, επίσης, έχει προγραμματίσει έκτακτη συνεδρίαση για την ερχόμενη Τρίτη 29 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συζητήσει την αίτηση της «Interactive Ραδιοτηλεοπτικής Ανώνυμης Εταιρίας» του Γ. Μπατατούδη, για άδεια ψηφιακής, συνδρομητικής τηλεόρασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ