Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «TEMPO»
«Επιχείρηση» εξαπάτησης από τον Ανδρουλιδάκη

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις απολύσεις σαν παράνομες και καταχρηστικές

Συνεχίζει να προκαλεί ο ιδιοκτήτης του «TEMPO» Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, καθώς χτες προχώρησε στην κοινοποίηση 34 απολύσεων εργαζομένων. Την παράνομη και καταχρηστική καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων του «TEMPO» που βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, απαιτεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και τον αρμόδιο υπουργό Τύπου την πλήρη διαλεύκανση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των εργασιακών σχέσεων, ενώ τους καλεί να αναλάβουν την ευθύνη για τις συνεχιζόμενες απάτες του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης ξεπερνώντας κάθε όριο - αν και υπόδικος - χτες έφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε πριν τις απολύσεις προς τους εργαζόμενους να καταθέσει μήνυση εναντίον τους, για απειλή κατά της σωματικής του ακεραιότητας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, εξύβριση, απειλή, φθορά της ιδιοκτησίας του, πειρατεία και άλλα.

Ολα αυτά τη στιγμή που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες και συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση απέναντι στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ενώ δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να παραμείνουν στο χώρο του καναλιού.

Οπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της, η νέα επιχείρηση εξαπάτησης του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη έγκειται στο γεγονός ότι καταγγέλλοντας τις συμβάσεις εργασίας (μεταξύ των εργαζομένων είναι και η εκπρόσωπός τους Θεοδώρα Αγουρίδου) - από υπαιτιότητα δήθεν των εργαζομένων - προσπαθεί να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις του απέναντί τους, ενώ οι εργαζόμενοι προέβησαν σε επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί εξάμηνο.

Ο ίδιος ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ, αφού επιτέθηκε κατά των δημοσιογράφων, αφού παραβίασε τη συμφωνία που είχε υπογράψει ενώπιον του υφυπουργού Εργασίας και προσπαθώντας να διατηρήσει την προσωρινή άδεια που του έχει παραχωρήσει το ΕΣΡ, με παρακρατικού χαρακτήρα μεθόδους, συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους και την κοινή γνώμη. Με πρωτοφανείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, επιχειρεί για μια ακόμα φορά να μεταφέρει το βάρος των ευθυνών του στους εργαζόμενους, οι οποίοι στο μεταξύ περνάνε δύσκολες στιγμές. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά από μηνύσεις εργαζομένων στο «TEMPO», στις 2 του Σεπτέμβρη ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά του Μ. Ανδρουλιδάκη για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Η τακτική δικάσιμος έχει οριστεί στις 10 Δεκέμβρη 2002.

Η ΕΣΗΕΑ με την ανακοίνωσή της αξιώνει την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και θεωρεί συνυπεύθυνους όλους τους εμπλεκόμενους, ιδιοκτησία - πιστωτές - κράτος, και δηλώνει ότι δε θα επιτρέψει καμία παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι με αυτοθυσία και πείσμα, επιμένουν να περιφρουρούν τους χώρους εργασίας τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων(2002-12-17 00:00:00.0)
Από πρόκληση σε πρόκληση ο Μ. Ανδρουλιδάκης(2002-09-24 00:00:00.0)
Προθεσμία ενός μηνός για το TEMPO(2002-09-19 00:00:00.0)
Ο πρώτος «ήχος» των κινητοποιήσεων(2002-08-07 00:00:00.0)
Επιβλήθηκε «συμφιλίωση» σε «ΤΕΜΠΟ» - «ΠΛΑΝΕΤ»(2002-06-07 00:00:00.0)
«Κομμένες» οι... γραμμές του «TEMPO»(2002-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ