Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Από τη «λύση» στη... συμφωνία

Εκλεισε η Alpha Digital, αλλά οι μέτοχοί της έγιναν μέτοχοι της Netmed!

Σε «εκκαθάριση» προχωρά η Alpha Digital, ενώ την ίδια στιγμή οι τρεις μεγαλομέτοχοί της, με την εταιρία Fidelity Management SA, γίνονται μέτοχοι της Netmed NV. με ποσοστό 22%. Παράλληλα με ανακοίνωσή της η Alpha Digital «στέλνει» τους συνδρομητές της στη ΝΟVΑ.

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά από τα «παιχνίδια» που παίχτηκαν, αλλάζουν το τοπίο στην ψηφιακή τηλεόραση, στην οποία το μονοπώλιο της συνδρομητικής τηλεόρασης το έχει και πάλι η Netmed με τη συμμετοχή των Ολλανδών, του MEGA και του ANTENNA. Στο μετοχικό κεφάλαιο της Netmed NV, προστέθηκαν και οι τρεις μέτοχοι της Alpha Digital, Στάθης Τσοτσορός, Δημήτρης Κοντομηνάς και Στέλιος Παπαδημητρίου, με ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχής. Να σημειωθεί πως για τη «νέα» μετοχική συμμετοχή στη Netmed, μέχρι χθες δεν είχε υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Η Alpha Digital, όπως αναμενόταν, χθες ανακοίνωσε και επίσημα το κλείσιμο της ψηφιακής συνδρομητικής της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η εταιρία τέθηκε σε «λύση και εκκαθάριση». Με αυτόν τον τρόπο η Alpha Digital, «τακτοποιεί» τις μέχρι σήμερα οικονομικές υποχρεώσεις της κυρίως προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Από την άλλη πλευρά απαλλάσσεται από τα μεγάλα οικονομικά «βάρη», με τα χρήματα που έπρεπε να καταβάλει στις ΠΑΕ με τη λήξη των συμβολαίων.

Η εταιρία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, οδηγήθηκε στη «λύση και εκκαθάριση» για οικονομικούς λόγους. Το «πλουσιότατο», όπως αναφέρει πρόγραμμά της, δεν «έτυχε της ουσιαστικής και μαζικής προτίμησης» του κοινού ή των φιλάθλων, «ακόμη και των οπαδών του ποδοσφαίρου». Θεωρεί πως η εγγραφή 40.000 και πλέον συνδρομητών ήταν σε αριθμό «πενιχρή» και πως ακόμη και ο τριπλασιασμός αυτού του αριθμού δε θα εκάλυπτε παρά μόνο ένα μέρος των δαπανών λειτουργίας του συνδρομητικού καναλιού και ένα μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Θέμα όμως με το κλείσιμο της συνδρομητικής τηλεόρασης προκύπτει και για τους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλιά. Η εταιρία απλά θα προχωρήσει σε «πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων».

Τι θα γίνει όμως και με τους συνδρομητές; Η εταιρία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόκειται να συνάψει συμφωνία για τη μετάβαση όσων από τους συνδρομητές το «επιθυμούν» στη NOVA. Για το σκοπό αυτό η εταιρία θα μεταφέρει στους αποκωδικοποιητές όλων των συνδρομητών της ειδικό λογισμικό, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν «εναλλακτικά τις συνδρομητικές υπηρεσίες της ΝΟVΑ».

Ζήτημα όμως προκύπτει και για την άδεια της συνδρομητικής τηλεόρασης Alpha Digital μετά την ανακοίνωση της «λύσης και εκκαθάρισης». Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας είπε χθες πως στην περίπτωση αυτή η νομοθεσία «προβλέπει την επιστροφή της άδειας». Κάλυψε, επίσης τον πρώην υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα που υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρία Alpha Digital για λογαριασμό του δημοσίου, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τις «εμπορικές διαπραγματεύσεις που θα κάνει μια επιχείρηση, είτε αφορά ποδοσφαιρικές ομάδες, είτε άλλες δραστηριότητές της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ