Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Πλημμύρα κυβερνητικών ευθυνών

Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα πενήντα ημερών την περασμένη Τρίτη πλημμύρισαν πολλές περιοχές της Αττικής και ειδικά αυτές που βρίσκονται κοντά στον Κηφισό, όπου συνεχίζονται τα έργα. Η αγανάκτηση των κατοίκων οδήγησε αυτή τη φορά την κυβέρνηση σε μια κίνηση εντυπωσιασμού με την απομάκρυνση του Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γ. Παπανικολάου. Ωστόσο από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την επόμενη μέρα αποδείχτηκε το μέγεθος των εγκληματικών ευθυνών που βαρύνουν τις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων και της κυβέρνησης στο σύνολό της.

Το γεγονός ότι μετά από την τρίτη καταστροφή αποφασίστηκαν μέτρα στοιχειώδους προστασίας αποδεικνύει ότι αφ' ενός μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει ουσιαστικά τίποτα στον τομέα αυτό και αφ' ετέρου καταρρίπτεται το επιχείρημα ότι οι καταστροφές οφείλονται σε «ακραία καιρικά φαινόμενα».

Ομως και πάλι η κυβέρνηση, παρά τις καταστροφές, επιμένει στη διάπραξη ενός εγκλήματος το οποίο συνιστούν τα έργα στον Κηφισό, έτσι όπως σχεδιάστηκαν και έτσι όπως εκτελούνται. Οπως αποκαλύφθηκε, τα έργα διάνοιξης της κοίτης του ποταμού γίνονται κατά την αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτήν που έπρεπε. Σ' αυτό προστίθεται η μη απομάκρυνση των μπαζών και οι παλαιάς κατασκευής γέφυρες που εμποδίζουν τη ροή των υδάτων και το αποτέλεσμα είναι με μια βροχή μέτριας έντασης να πλημμυρίζει ολόκληρη η περιοχή γύρω από το ποτάμι κοντά στις εκβολές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ