Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Ακρίβεια με «ονοματεπώνυμο»

Εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού τον Αύγουστο, η κατάσταση στην αγορά γεννά εντάσεις και εκρήξεις. Η ακρίβεια που πλήττει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, ως αποτέλεσμα της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας, είναι καθημερινά παρούσα. Το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο ζουν καθημερινά εκατομμύρια εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, υποχρέωσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει την ύπαρξή του.

Στις αρχές της βδομάδας έγιναν κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών και καταναλωτικών οργανώσεων. Και ενώ στα συλλαλητήρια των συνδικάτων προσδιορίστηκαν οι καθοριστικής σημασίας ευθύνες της κυβέρνησης και προβλήθηκαν τα αιτήματα της ουσιαστικής αύξησης των μισθών, σε συνδυασμό με μέτρα περιορισμού της κερδοσκοπίας και ελέγχου των τιμών, η κινητοποίηση των καταναλωτικών οργανώσεων χαρακτηρίστηκε από την ανώδυνη μορφή του μποϊκοτάζ. Χωρίς να κατονομάζει τους υπεύθυνους για την ακρίβεια (κυβέρνηση, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι) προχώρησε στο μποϊκοτάζ, το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να εμφανιστούν επικεφαλής της κινητοποίησης.

Παρά τις παραπλανητικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις όμως, η ευθύνη της κυβέρνηση παραμένει καθοριστική. Η απελευθέρωση της αγοράς και η κατάργηση των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς έχει διαμορφώσει καθεστώς ασυδοσίας για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι διαμορφώνουν είτε ως βιομήχανοι, είτε ως έμποροι τις τιμές κατά το δοκούν αφού δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και κανένας έλεγχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ