Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Ανδρουλιδάκη

Ποινική δίωξη άσκησε χτες το βράδυ η εισαγγελέας κ. Τουλουπάκη κατά του εκδότη Μ. Ανδρουλιδάκη για μη καταβολή δεδουλευμένων και των οφειλόμενων επιδομάτων στους εργαζόμενους των εκδοτικών του επιχειρήσεων. Ο εκδότης αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ο Μ. Ανδρουλιδάκης συνελήφθη χθες το μεσημέρι και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέου Ψυχικού. Εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, μετά από μηνύσεις που κατέθεσαν επιθεωρητές εργασίας και εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό TEMPO, για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενοι στο ΤΕΜΠΟ δεν έχουν πάψει ούτε στιγμή να παλεύουν και να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Η κατάσταση όμως στον Ομιλο Ανδρουλιδάκη εξακολουθεί να παραμένει ρευστή και οι περίπου 600 εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, ενώ ο σταθμός εκπέμπει μόνο μουσική.

Χθες οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας γιατί δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους. Το μεσημέρι ο Μ. Ανδρουλιδάκης επιχείρησε ν' αποφύγει τη σύλληψη, κάτι που δεν το κατάφερε, αφού είχε περικυκλωθεί από τους εργαζόμενους, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασε και περιπολικό της αστυνομίας. Ο Μ. Ανδρουλιδάκης, ιδιοκτήτης δύο εφημερίδων («Επενδυτής» «Σπορτ Τάιμ»), ενός τηλεοπτικού (ΤΕΜΠΟ) και ενός ραδιοφωνικού σταθμού (ΠΛΑΝΕΤ), οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας, είπε χθες πως δε γνωρίζει τίποτα για τη σύλληψη του Μ. Ανδρουλιδάκη, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «αυτά αφορούν τις αρχές ασφαλείας»!

Και η κατάσταση στον «Πλάνετ», όμως, δε φαίνεται να είναι τόσο ρόδινη, αφού χθες οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν. Ο Α. Παύλοβιτς αιτιολόγησε την καθυστέρηση λέγοντας ότι δεν έχει μπει η οριστική υπογραφή από την Τράπεζα Πειραιώς και από τη σύζυγο του Μ. Ανδρουλιδάκη για ν' αναλάβει ο ίδιος το μάνατζμεντ. Σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ