Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Νικητής ο Ρώσος Χαματγκαλέεφ

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ινδός Βισβ. Ανάντ, νίκησε το σημερινό παγκόσμιο, τον Ουκρανό GM Πονομαριόφ
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ινδός Βισβ. Ανάντ, νίκησε το σημερινό παγκόσμιο, τον Ουκρανό GM Πονομαριόφ
* Το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά διοργανώνει στην Καλλιθέα η Πανελλήνια Ενωση Τυφλών Αθλητών.

Ο Ρώσος διεθνές μετρ Αλεξέι Χαματγκαλέεφ και ο Δανός Νικολ. Πέντερσεν, με νίκες, στον 9ο και τελευταίο γύρο του 11ου Διεθνούς Τουρνουά της Καβάλας, επί των Γιάνσεν και Ιστρατέσκου, κατέκτησαν την πρώτη θέση με 7,5 βαθμούς.

Στις θέσεις 3-8 της τελικής κατάταξης ισοβάθμησαν; Ντένις Ντε Βρουτ (Ολλ. 2457), Δημήτρης Μαστροβασίλης (2462), Μπερέλοβιτς Αλ. (Ουκρ. 2523), Μαλαχάτκο Βαντ. (Ουκρ. 2517), Λουμπουλέσκου Κονστ. (Ρουμανία 2476) και ο Ούγγρος Σάμπο Ζοζ (2449), όλοι με 7 βαθμούς. Ακολούθησαν με 6,5 β: Ιστρατέσκου (Ρουμ.), Κοτρωνιάς (Κύπρος), Μιλαντίνοβιτς, Σβετούσκιν (Μολδ.) ο Γιουγκοσλάβος Προπονητής της Εθνικής Ανδρών Μαριάνοβιτς, κ.ά.

* Ενα πολύ ισχυρό διεθνές τουρνουά ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη στην Καλλιθέα (Φάρος Τυφλών Ελλάδας - Αθηνάς 17 και Δοϊράνης, Καλλιθέα) και θα συνεχίζεται μέχρι και Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη.

Σήμερα Κυριακή και ώρα 17.30 παίζεται ο 5ος γύρος και σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε τους αγώνες από κοντά γιατί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Πώς θα πάτε στο «Φάρο Τυφλών»: Μέσω Συγγρού, με τα λεωφορεία Α2-Β2-450-550, 126 (στάση Χρυσάκη) επί της Δημοσθένους το λεωφορείο 910. Επί της Θησέως το 040 και τα τρόλεϊ Ν1 και Ν5 (από Πειραιά).

Πληροφορίες σχετικές με το 1ο Διεθνές Τουρνουά στα τηλέφωνα: 3353.259 κ. Μπουδαλάκη Φίλιππο και 9562.803 κ. Κωφίδη Ανδρέα.

* Δυο αξιόλογα φιλικά ματς με κορυφαίους Γκραντ - Μάστερς (μεταξύ αυτών και μοναδική γυναίκα που κατέχει τον τίτλο του GM Ανδρών (!) η Ουγγαρέζα Τζούντιθ Πόλγκαρ έγιναν πρόσφατα. Το ένα έγινε στη Γερμανία (Μάινζ) με αντιπάλους των τωρινό (Πονομαριόφ) και τον πρώην (Ανάντ) με νικητή τον πρώτο με 4,5-3,5.

Το σκακιστικό φαινόμενο Τζούντιθ Πόλγκαρ συνεχίζει να αγωνίζεται μόνο σε τουρνουά που αγωνίζονται κορυφαίοι γκραντ μάστερς!
Το σκακιστικό φαινόμενο Τζούντιθ Πόλγκαρ συνεχίζει να αγωνίζεται μόνο σε τουρνουά που αγωνίζονται κορυφαίοι γκραντ μάστερς!
Το δεύτερο ματς 8 παρτίδων έγινε στην Ουγγαρία και ο αντίπαλος της Πόλγκαρ, ο Πολωνός Μπαρτ Ματσιέγια είχε προηγηθεί στον 4ο γύρο με 3-1!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ