Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Large»

Ο γιος ενός θρύλου της ροκ της δεκαετίας του '70, αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα. Προκειμένου να κληρονομήσει την περιουσία του πατέρα του, μόλις κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του, θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ένας υπεύθυνος πολίτης. Πράγμα που σημαίνει σταθερή δουλιά, υγιής σχέση και σεβασμός για το κοπρόσκυλο της μητριάς του. Α, ναι, και μακριά από εκτροχιασμένα πάρτι. Το κακό είναι ότι τα γενέθλιά του είναι την επόμενη μέρα και οι 24 ώρες που ακολουθούν, αποδεικνύονται οι πιο επεισοδιακές της ζωής του.

Κάτι δεν πάει καλά με το σκηνοθέτη της ταινίας. Θέλει να κάνει μια ανατρεπτική κωμωδία και στο τέλος δεν κάνει τίποτα, αφού το μόνο που καταφέρνει είναι να συγκεντρώσει σκηνές και να «ξεσηκώσει» ιδέες από παλιότερες επιτυχίες όπως «American Pie», «Trainspotting» και «Human traffic» και να τις ενώσει, με αποτέλεσμα να έχουμε μια εμπορική ταινία χωρίς προσωπικότητα.

Η σκηνοθεσία δεν έχει τίποτα το αξιοπρόσεκτο, ενώ το παίξιμο των ηθοποιών είναι απαράδεκτο. Ο Τζάστιν Εντγαρ (σκηνοθέτης) επιχειρεί να κάνει μια σαρωτική κωμωδία, χωρίς να έχει ιδέα από χιούμορ και έτσι κατεδαφίζει κάθε ελπίδα μας για μια καλή ταινία. Μια ταινία χωρίς ταυτότητα και χωρίς προσωπικό στίγμα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τα μάτια μας.

«Large»: Κωμωδία παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Τζάστιν Εντγαρ. Με τους: Λουκ Ντε Γούλφσον, Μέλανι Γιάτεριτζ, Εμα Κάθεργουντ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ