Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Αγρότες: Ετοιμοι για νέους αγώνες

Για νέους αγώνες προετοιμάζονται οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας, αντιδρώντας στην καταστροφική απόφαση της Κομισιόν για τη βαμβακοκαλλιέργεια, η οποία ορίζει την τιμή του βαμβακιού το πολύ στις 12,5 δραχμές ανά κιλό, αντί στις 50 δραχμές. Ποσό που είχε υποσχεθεί ο Γ. Δρυς και που είναι αποτέλεσμα του αντιαγροτικού κανονισμού της ΕΕ, τον οποίο πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση. Είναι, δε, ιδιαίτερα οργισμένοι και αγανακτισμένοι με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που τους έλεγε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση για να τους παραπλανήσει και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν την πάλη τους.

Αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν δεν είναι μόνον οι βαμβακοπαραγωγοί, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων αγροτών, που «δεινοπαθούν» στην κυριολεξία από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα σχέδια για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, που θα χειροτερεύσει την οικονομική τους κατάσταση, οι αγρότες της Θεσσαλίας - και όχι μόνο - βρίσκονται «επί ποδός» για νέες κινητοποιήσεις με στόχο την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης και καταστροφής πολιτικής.

Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης των αγροτών και την ανάπτυξη μαζικών και ενωτικών αγώνων, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των Νομών Λάρισας και Καρδίτσας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη», οργανώνουν περιοδείες και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποφάσεις που πάρθηκαν σε κοινή σύσκεψη εκπροσώπων τους.

Στα πλαίσια των εξορμήσεων που πραγματοποιούνται, αναπτύσσεται πλούσιος και γόνιμος διάλογος με τους αγρότες για τις αιτίες των προβλημάτων τους και για την αγωνιστική πρόταση διεξόδου απ' αυτά. Και στις συζητήσεις που γίνονται οι αγρότες δηλώνουν πανέτοιμοι να ξαναβγούν στους δρόμους του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ