Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΗΠΑ

Η αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού είναι το πρόβλημα των ιμπεριαλιστών

Associated Press

Η αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού είναι το πρόβλημα των ιμπεριαλιστών
Με αφορμή το διάγγελμα Μπους, που καλεί τους Παλαιστίνιους να απομονώσουν τον ηγέτη τους Γιάσερ Αραφάτ, ο Αλέξανδρος Τομπουλίδης γράφει ανάμεσα στα άλλα:

Σε όλες τις επαναστάσεις και τους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση η απάντηση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ ήταν πάντα η ίδια. Προσπάθησαν με κάθε μέσο να απομονώσουν τους ηγέτες τους από το λαό... Προσπάθησαν να δημιουργήσουν αμφιβολίες στο λαό για τον ηγέτη τους και έτσι να σπάσουν την αποφασιστικότητα και το ενωμένο μέτωπο του λαού στον αγώνα του για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική λευτεριά. Και όταν δεν πετύχαινε το σκοπό της μ' αυτά τα μέσα, τότε κατέφευγε και καταφεύγει στην ωμή βία, στη δολοφονία των λαϊκών χαρισματικών ηγετών. Ας θυμηθούμε μερικές τέτοιες περιπτώσεις:

-- Τον Ιανουάριο του 1961, πράκτορες των ΗΠΑ και του Βελγίου δολοφόνησαν τον πρώτο χαρισματικό ηγέτη του Κογκό, Πατρίς Λουμούμπα.

-- Στη Χιλή, το 1973, Χιλιανοί φασίστες αξιωματικοί, κατ' εντολή των ΗΠΑ, δολοφόνησαν τον πρόεδρο της χώρας, Σαλβαντόρ Αλιέντε, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Ρενέ Σνάιντερ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Ορλάντο Λετελιέ.

-- Κατά του προέδρου της Κύπρου αρχιεπισκόπου Μακαρίου, το 1966-1977, έγιναν δεκάδες απόπειρες δολοφονίας από πράκτορες των ΗΠΑ και ντόπιους συνεργάτες τους.

-- Κατά του προέδρου της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, έχουν γίνει, από το 1959 μέχρι σήμερα, εκατοντάδες απόπειρες δολοφονίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τέτοιες απόπειρες έχουν γίνει εκατοντάδες, τελικά, κατά ηγετών λαών που αντιστέκονται και αρνούνται να σκύψουν και να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Οπως, για παράδειγμα, της Β. Κορέας, του Βιετνάμ, της Λιβύης, της Αγκόλα, της Μοζαμβίκης, της Ζιμπάμπουε, της Βενεζουέλας τελευταία, των Σαντινίστας της Νικαράγουας παλιότερα, ο κατάλογος είναι μακρύς..

Στην Παλαιστίνη, το πρόβλημα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των σιωνιστών (του χασάπη Σαρόν) που κατέχουν την Παλαιστίνη είναι η αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού και η ενότητά του, που θέλουν να τη διασπάσουν, για να κάμψουν και την αποφασιστικότητά του και την αγωνιστικότητά του στη συνέχεια...

Οσο και αν βυσσοδομούν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και ο τρομοκράτης τους, Σαρόν, ο παλαιστινιακός λαός θα μείνει ενωμένος αταλάντευτα πίσω από τον καταξιωμένο ηγέτη του Γιάσερ Αραφάτ, που τον καλεί να συνεχίζει με ψηλά το κεφάλι τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ