Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι λαοί μπορούν

Με αφορμή την απαράδεκτη απάντηση της ΕΕ στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα για την άρνηση του υπ. Δικαιοσύνης της Ρωσίας να αναγνωρίσει το ΚΕΚΡ - Επαναστατικό Κόμμα των Κομμουνιστών, ο Νίκανδρος Κεπέσης, μας γράφει:

Το «επαναστατικό» δε σημαίνει ένοπλη εξέγερση, δε σημαίνει κατ' ανάγκη χρησιμοποίηση βίας, για επιτυχία των στόχων του, πράγμα που έχει εξηγηθεί πλέρια από τους ηγέτες του Κόμματος αυτού τεκμηριωμένα και αναλυτικά.

Αφού, όμως, αυτό αρέσει στην κυβέρνηση Πούτιν και το επικαλείται για να δικαιολογήσει τον ανελεύθερο νόμο της, θέλω να υπογραμμίσω από την πλευρά μου, σαν απάντηση ότι δεν πρέπει να κρίνει το καθεστώς Πούτιν «εξ ιδίων τα αλλότρια». Εξηγούμαι: Το ψευτοδημοκρατικό και στρατιωτικό καθεστώς του Γιέλτσιν που συνέχειά του είναι το τωρινό του Πούτιν, χρησιμοποίησε βία και αυθαιρεσία δύο τουλάχιστον φορές.

Πρώτη φορά όταν, το 1991, τσαλαπάτησε βάναυσα την απόφαση του σοβιετικού λαού, που με το δημοψήφισμά που διενεργήθηκε από το Γιέλτσιν ο σοβιετικός λαός τάχθηκε κατηγορηματικά, με πάνω από 75%, υπέρ της διατήρησης της Σοβιετικής Ενωσης.

Δεύτερη φορά, το 1993, που με μηχανοκίνητα στρατεύματα κατάπνιξε τη θέληση της πλειοψηφίας της Δούμας για ζωτικά θέματα των λαών της ΟΔ της Ρωσίας, για να επιβάλει το καθεστώς της εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης του πλούτου της χώρας, και εξαθλίωσης των λαών της Ρωσίας, όλων των περιοχών της...

Πέρα απ' αυτά θέλω να προσθέσω και το εξής, για την αναγνώριση του ΚΕΚΡ-ΕΚΚ. Το επαναστατικό μπορεί να είναι και προσδιοριστικό του κόμματος αυτού, σαν προσδιοριστικό του, σε διάκριση, απ' τα άλλα ΚΚ, όπως για παράδειγμα ΚΚΡΟ - είτε ΚΚ(μπ) της Νίνας Αντρέγεβα ή όποια άλλα πιθανά.

Αυτά δείχνουν πόσο σαθρά είναι τα επιχειρήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που με τη νοθεία, επιχειρεί να διατηρήσει την πλειοψηφία στη Δούμα, με την απαγόρευση ενός τόσο πολύτιμου κόμματος.

Είμαι βέβαιος ότι οι κομμουνιστές, πατριώτες και βέροι δημοκράτες της Ρωσίας με την καθοδήγηση του ΚΕΚΡ-ΕΚΚ και τη μεθοδική, μαζική πάλη τους θα ανατρέψουν αυτή την αντίληψη -αυταρχική πολιτικά- και θα προωθήσουν μέτρα δημοκρατίας και προόδου.

ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΚΕΠΕΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ