Σάββατο 27 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στερνό «αντίο» στον Βασίλη Πατρίκα

Στις 14 Ιούλη έχασε τη μάχη για τη ζωή ο συνεπής αγωνιστής και σύντροφος Βασίλης Πατρίκας. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν οι φίλοι και σύντροφοί του, αντιπροσωπείες της ΠΕΑΕΑ, του ΔΣΕ και της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.

Ο Βασίλης Πατρίκας γεννήθηκε το 1909 στο Δάσκιο Ημαθίας. Σε νεαρή ηλικία εναντιώθηκε στη δικτατορία του Μεταξά. Στην κατοχή αγωνίστηκε ενάντια στους ντόπιους και ξένους κατακτητές μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Το 1946 έγινε πολιτικός υπεύθυνος στα Πιέρια. Το 1949 εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Το 1967 ξαναπιάστηκε και στάλθηκε στη Γιούρα. Μετά τη μεταπολίτευση εκλέχθηκε πρόεδρος της Κοινότητας Δασκίου για 3 τετραετίες. Σ' όλα τα χρόνια της πολυτάραχης ζωής του, έμεινε πιστός στο ΚΚΕ, δραστήριο μέλος, συνεπής και απροσκύνητος αγωνιστής.

Αποχαιρετώντας τον σύντροφο Β. Πατρίκα, ο Γιώργος Κουτσιούκης, μέλος της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, ανέφερε: «Σύντροφε Βασίλη, όλοι σε αγαπήσαμε και σε σεβόμαστε για την αγωνιστική σου συνέπεια, για την αφοσίωσή σου στο Κόμμα μας, για το ήθος και τη συντροφικότητά σου. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου για την πραγματοποίηση των στόχων του Κόμματός μας, για τα ιδανικά και τις αξίες της 80χρονης και πλέον ιστορίας του.

Θα συνεχίσουμε την πορεία σου, για να πάει τούτος ο τόπος λίγο ψηλότερα, λίγο καλύτερα. Το μάθημα ζωής που μας δίδαξες θα το μελετάμε και θα το επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία. Να 'σαι σίγουρος ότι θα μείνει ζωντανός στη μνήμη μας, μπροστάρης στον αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ