Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Χρυσή μελαγχολία

«Στιγμή σε στιγμή» της Τζέιν Βάγκερ (STAR 02.00)
«Στιγμή σε στιγμή» της Τζέιν Βάγκερ (STAR 02.00)
Μια βραβευμένη με βραβείο «Σεζάρ», καθώς και με πολλά και διάφορα βραβεία, μια περιπέτεια φαντασίας θα παρουσιαστεί απόψε από τη ΝΕΤ στις 23.00. Πρόκειται για την ταινία του Νίκολας Ρενγκ «Εύρηκα», με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Τζιν Χάκμαν. Ενας χρυσοθήρας, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα της νευρικής κατάρρευσης, σώζεται από μια φλόγα που μοιάζει να πέφτει από τον ουρανό. Ανάβει το δέντρο που τον προστατεύει και του προσφέρει τη μαγική πέτρα. Είναι η «πέτρα -κλειδί» το πάσο, που... ανοίγει τις «πόρτες» της γης και αποκαλύπτει το ευγενές, λαμπερό μέταλλο. Οπως είναι φυσικό, ο τυχερός αυτός άνθρωπος γίνεται πάμπλουτος και ζει σε ένα δικό του νησί στην Καραϊβική. Παρόλο το χρυσάφι όμως, δεν είναι ευτυχισμένος. Τι άραγε είναι εκείνο που του λείπει και τον κάνει μελαγχολικό; Δε γνωρίζουμε. Για εκείνο, για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι πως η σύνθεση του πραγματικού με το ονειρικό είναι άψογη, ενώ η μαγεία «νοθεύει» το ρεαλισμό, κάνοντας να μοιάζει ωραιότερος και μαγικότερος... Ο Νίκολας Ρενγκ εκφράζεται σε μια καθαρά δική του κινηματογραφική γλώσσα, της οποίας το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή η επικοινωνία με το θεατή να είναι εξαιρετική. Πλάι στον εξαιρετικό ηθοποιό Τζιν Χάκμαν εμφανίζονται οι: Τερέζα Ράσελ, Ρούντγκερ Χάουερ, Μίκι Ρουρκ, Τζο Πέσι και Τζέιν Λαποτέρ.

Από το STAR στις 02.00 «Στιγμή σε στιγμή» της Τζέιν Βάγκερ.

Πάνε αρκετά χρόνια που ο παλιός χορευτής μας κατέπληξε με τη μετεξέλιξή του ως σπουδαίου κινηματογραφικού ερμηνευτή. Η αναφορά μας στον Τζον Τραβόλτα, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία πλάι στη Λίλι Τόμλιν. Η υπόθεση έχει κάπως έτσι: Μια μεσοαστή νοικοκυρά ζει με τον σύζυγό της στη Νότια Καλιφόρνια. Θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένη, αλλά δεν είναι. Η μια μέρα είναι ίδια με την άλλη, είναι μια βαρετή και αφόρητη επανάληψη. Η πλήξη και η μονοτονία την κυριεύουν και φυσικό αποτέλεσμα έχει να περνά κρίση η σχέση του ζευγαριού... Μια μέρα ενώ πλήττει όπως κάθε μέρα, στην παραλία θα συμβεί κάτι που θα την ταράξει. Θα γνωριστεί με έναν νέο άνδρα 20 χρόνια νεότερο της, έναν άνδρα που παρά τη διαφορά της ηλικίας που τους χωρίζει, εκείνος τη βρίσκει ελκυστική. Η Τρέισι τα χάνει. Διστάζει να ενδώσει σε μια τέτοια αταίριαστη και ανάρμοστη σχέση. Τελικά όμως ενδίδει. Τι θα απογίνει; Ο σκηνοθέτης και ο Τραβόλτα μονάχα γνωρίζουν...

Από την ΕΤ-3 στις 00.20 «Γαμψά νύχια» του Αλαν Νάθανσον.

Δεν έχουμε δει αυτή την ταινία και δεν μπορούμε να την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Λένε πως πρόκειται για ένα δυνατό θρίλερ που αφηγείται τη ζωή ενός μικρού αγοριού που ζει σε μια φάρμα και θα αντιμετωπίσει δραματικές καταστάσεις. Η ασφαλής και ευτυχισμένη ζωή του θα ταραχτεί όταν ο πατέρας του θα τραυματιστεί σε ένα ατύχημα με το άλογό του. Η μητέρα του παιδιού συνοδεύει τον άνδρα της στο νοσοκομείο που είναι αρκετά μακριά από την πόλη και το παιδί μένει μόνο. Και τότε αρχίζει ο εφιάλτης. Η ιστορία μοιάζει κακή για θρίλερ, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η ταινία γυρίστηκε στα 1982, τότε όταν στη Νότια Αφρική το «θρίλερ» του απάνθρωπου «Απαρτχάιντ» παιζόταν καθημερινά εκτός κινηματογράφου. Ετσι ό,τι και να δούμε στην ταινία δε θα εντυπωσιαστούμε. Και το κυριότερο δε θα ταυτιστούμε με τους «καλούς» ήρωες της ταινίας. Θα την παρακολουθήσουμε, όμως, από περιέργεια, επειδή δε θυμόμαστε να έχουμε δει πολλές κινηματογραφικές ταινίες εκείνης της χώρας. Με τον Τζέισον Ρόμπερτ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ