Τετάρτη 3 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗ «ΣΚΙΑ» ΤΗΣ ΤΡΟΜΟ-ΛΑΓΝΕΙΑΣ

ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ: «Περικοπές κοινωνικών δαπανών μέχρι και 40% αλλά και αναβολή της χορήγησης του μηνιαίου επιδόματος των 60.000 δρχ. σε 120.000 δημοσίους υπαλλήλους, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καλυφθούν οι αποκλίσεις που παρουσιάζει ο φετινός προϋπολογισμός τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των δαπανών. Με δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Φλωρίδη περικόπτονται οι κρατικές επιχορηγήσεις προς 80 και πλέον δημοσίους φορείς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και φορείς που ασκούν την κοινωνική πολιτική. Οι περικοπές αφορούν στο τμήμα των δαπανών που αναλογεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2002, επί της ετήσιας πίστωσης που προβλέπει ο Προϋπολογισμός. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει νέα αξιολόγηση της πορείας των δαπανών και εφόσον οι ανάγκες του Κρατικού Προϋπολογισμού εξακολουθούν να είναι πιεστικές, θα ακολουθήσει νέος γύρος περικοπών» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΚΑ! «Γενικό συναγερμό, με περικοπές δαπανών σε επιχορηγήσεις από 15% έως 40%, σημαίνει το Γενικό Λογιστήριο (!) σε μια προσπάθεια να κρατήσει εντός ορίων τις δαπάνες του προϋπολογισμού. Ο πέλεκυς πέφτει βαρύς επί δικαίων και αδίκων, ενώ η κυβέρνηση δε δείχνει να εξαιρεί ούτε την επιχορήγηση στο ΙΚΑ, που περικόπτεται κατά 30%» (Δ. Γ. Παπαδοκωστόπουλος -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ: «Την πρώτη της έντονα διαφιλονικούμενη απόφαση εφάρμοσε χθες η νέα κυβέρνηση του Παρισιού, δίνοντας παράλληλα το πρώτο ουσιαστικό δείγμα γραφής για τον τρόπο που σκέπτεται να πολιτευτεί... Σπάζοντας μια παράδοση χρόνων, η κυβέρνηση του κ. Ζαν Πιερ Ρεφαρέν αρνήθηκε να αυξήσει τους κατώτατους μισθούς πάνω από το 2,4% που είναι ο ετήσιος ρυθμός με τον οποίο "τρέχει" ο πληθωρισμός στη Γαλλία» (Αλ. Καψύλης -«ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ