Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στις αγροτικές κινητοποιήσεις σε Ελλάδα και Γαλλία εκφράζει το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), τονίζοντας πως τα εκατοντάδες τρακτέρ και τα μπλόκα, οι συντονισμένοι αγώνες «δείχνουν ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την επιβίωσή τους, για το δικαίωμα να ζουν στον τόπο τους από τον μόχθο τους και να συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα για τον λαό».
Το Ευρωπαϊκό Γραφείο σημειώνει ότι στην καρδιά των προβλημάτων των αγροτών βρίσκεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, η οποία «εδώ και χρόνια εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων αγροδιατροφικών μονοπωλίων, οδηγώντας στον εκτοπισμό και την καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτών».
Η ΠΣΟ αναφέρεται και στη συμφωνία ΕΕ - Mercosur, που όπως σημειώνει κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την ΚΑΠ και «ανοίγει τον δρόμο για μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, προς όφελος των πολυεθνικών εταιρειών και των βιομηχανικών μονοπωλίων».
«Σε μια περίοδο όπου αγρότες και εργαζόμενοι συνθλίβονται από την ακρίβεια και τη φτώχεια, τεράστια κονδύλια κατευθύνονται στις πολεμικές προετοιμασίες της ΕΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με το Ευρωπαϊκό Γραφείο να επισημαίνει ότι στο ίδιο πλαίσιο μειώνονται μισθοί και υπονομεύονται οι ΣΣΕ, διαλύεται ο εργάσιμος χρόνος κ.ο.κ., ενώ πόροι που θα έπρεπε να στηρίζουν την αγροτική παραγωγή και τα εισοδήματα «διοχετεύονται στους εξοπλισμούς και στα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας, για να αξιοποιηθούν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
«Οι αγώνες των αγροτών στην Ελλάδα και στη Γαλλία αντικειμενικά συναντώνται με τους αγώνες της εργατικής τάξης σε όλη την ΕΕ. Εργάτες και αγρότες έχουν κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν», τονίζει το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ, καλώντας τα συνδικάτα «να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες και να ενισχύσουν την κοινή πάλη».