Μετά από πολύμηνη έρευνα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συλλήψεις τριών αστυνομικών που υπηρετούσαν σε τμήμα Τροχαίας της Χαλκιδικής, ενώ παύθηκε και ο διοικητής του συγκεκριμένου τμήματος.
Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν αθέμιτα ωφελήματα σχετικά με ψευδείς βεβαιώσεις και μη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων.
Ακόμα 26 αστυνομικοί και 54 ιδιώτες περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που σχηματίστηκε για εγκληματική οργάνωση, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία, δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, κατάχρηση εξουσίας και παράβαση της νομοθεσίας για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι τρεις συλληφθέντες βρέθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διακριβωθεί η εμπλοκή των μελών της σπείρας σε 95 περιπτώσεις δωροληψίας - δωροδοκίας.