Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2025 ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ
Με νέα αγωνιστική πείρα και περισσότερες δυνάμεις σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα

Το Σάββατο 13/12 στη Νίκαια Λάρισας ο πανελλαδικός συντονισμός των μπλόκων | Δυναμώνει η αλληλεγγύη, παλλαϊκές συγκεντρώσεις σήμερα στα μπλόκα Νίκαιας και Καρδίτσας (Ε-65)

Eurokinissi

Στα πανίσχυρα μπλόκα (περισσότερα από 45 μεγάλα σε όλη τη χώρα και δεκάδες ακόμα μικρότερες συγκεντρώσεις με τρακτέρ) στις Εθνικές Οδούς και σε άλλα κομβικά σημεία χτυπάει ανυποχώρητα και δυνατά η καρδιά των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, που δίνουν έναν συγκλονιστικό αγώνα για να μπορέσουν να επιβιώσουν, να παραμείνουν στην παραγωγή και στους τόπους τους με αξιοπρέπεια.

Οι χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν μερόνυχτα στους δρόμους, ακλόνητοι και αποφασισμένοι να φτάσουν αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους, κλιμακώνοντας τη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της ΚΑΠ και της κυβέρνησης.

Τα δεκάδες μπλόκα, τα μαζικότερα των τελευταίων χρόνων, και τα χιλιάδες τρακτέρ που τα συγκροτούν εκφράζουν αυτήν την αγωνιστική διάθεση και αχρηστεύουν την άθλια προσπάθεια της κυβέρνησης με τον αυταρχισμό, την καταστολή και τον εμπαιγμό να βάλει «φρένο» στην κλιμάκωση της πάλης τους.

Βρίσκονται στους δρόμους προβάλλοντας ζωτικής σημασίας αιτήματα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, κατώτατες εγγυημένες τιμές πώλησης για τα προϊόντα τους, προστασία της παραγωγής από καιρικά φαινόμενα και ζωονόσους κ.λπ.

Το Σάββατο ο πανελλαδικός συντονισμός

Νέες αποφάσεις συντονισμένης κλιμάκωσης θα παρθούν στον πανελλαδικό συντονισμό των μπλόκων το Σάββατο 13 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας Λάρισας. Σε αυτόν καλούνται και αναμένεται να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των δεκάδων μπλόκων, με βάση τις Γενικές Συνελεύσεις και τις αποφάσεις που θα έχουν παρθεί σε αυτές.

Στο πλαίσιο άσκησης μεγαλύτερης πίεσης προς την κυβέρνηση, αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αύριο Παρασκευή θα μεταβούν συντεταγμένα στην πόλη της Λάρισας, με συμβολικό αριθμό τρακτέρ, για να διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία των τριών κυβερνητικών βουλευτών του νομού.

Παλλαϊκές συγκεντρώσεις σήμερα

Παράλληλα με τον αγώνα φουντώνει και η αλληλεγγύη του λαού, που μέσα από τα σωματεία και τους φορείς του με κάθε τρόπο βρίσκεται στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, που μάταια επιχειρεί να συκοφαντήσει τον δίκαιο αγώνα, να σπείρει το δηλητήριο του «κοινωνικού αυτοματισμού».

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, αφορά όλο τον λαό, που πληρώνει πανάκριβα τα είδη διατροφής, αφού ανάμεσα στην παραγωγή του βιοπαλαιστή αγρότη και στα λαϊκά νοικοκυριά μεσολαβεί ένας ολόκληρος μηχανισμός από μεγαλεμπόρους, βιομηχάνους, το ίδιο το κράτος, με τη φορολογία που τους επιβάλλει και που οδηγεί τους αγρότες να πωλούν φτηνά, τα δε λαϊκά νοικοκυριά να αγοράζουν πανάκριβα.

Στα δύο μεγαλειώδη μπλόκα, της Νίκαιας Λάρισας και του Ε-65 της Καρδίτσας, σήμερα στις 5.30 μ.μ. χτυπάει ο παλμός της αλληλεγγύης όλου του λαού στον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών. Τα μπλόκα μέσα από τις συνελεύσεις τους καλούν σωματεία και μαζικούς φορείς, όλο τον λαό να βρεθεί εκεί, στις δύο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που προγραμματίζονται.

Μάλιστα στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του τοπικού Παραρτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στο πλαίσιο της σημερινής συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία στήριξης στο μπλόκο, με τη συμμετοχή μέχρι στιγμής δεκάδων καλλιτεχνών της πόλης, που με χαρά πήραν αυτήν την ξεχωριστή πρωτοβουλία.

Επίσης σήμερα στην Ελασσόνα στις 12 μ. θα πραγματοποιηθεί πανεπαρχιακό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης, με βάση την απόφαση που πάρθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι καλούν όλους τους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν.

Στη συνέχεια, όπως αποφασίστηκε, οι αγρότες της περιοχής θα κλείσουν συμβολικά το οδικό δίκτυο του κόμβου της Ελασσόνας, έναντι του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ