Κυριακή 16 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Οργανωτική συνδιάσκεψη ετοιμάζεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ και επιδιώκει να την αναγάγει σε μέγα πολιτικό γεγονός, επιδιώκοντας με μια εσωκομματική του διαδικασία να αποπροσανατολίσει από την ουσία της πολιτικής του, με την οποία συνεχίζει εντατικά και ακάθεκτα να ενισχύει τους μεγαλοεπιχειρηματίες. (σελίδα 5)

Σύμφωνα με το Διευθυντήριο της ΕΕ, με τον αγροτοτουρισμό οι αγρότες των μειονεκτικών περιοχών θα επιδοτούνται από διάφορα κοινοτικά προγράμματα για να κατασκευάσουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, κέντρα εστίασης και αναψυχής κ.ά. ή να αναπτύξουν δραστηριότητες σχετικές με την παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία παραδοσιακών προϊόντων, αλλά αγροτική παραγωγή δε θα 'χουν ούτε και εισόδημα. (σελίδα 6)

Συνέπεια της ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι και η ενίσχυση της εξάρτησης της χώρας από το ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο και μάλιστα στον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών. και της εθνικής άμυνας της χώρας. (σελίδα 14)

Ενώ η Στατιστική «δείχνει» ότι το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σ' ένα χρόνο μόνο 3,4%, το καλάθι της εργαζόμενης νοικοκυράς έχει ακριβύνει- και λόγω στρογγυλλοποιήσεων- 14%, 24%, ίσως και 34%. (σελίδα 15)

Εναγωνίως αναζητά ο κ. Χάρβεϊ Πιτ, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, τον τρόπο για να πείσει τους Αμερικανούς επενδυτές να επιστρέψουν στο Χρηματιστήριο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η οικονομική ύφεση, αλλά και η γενικευμένη καχυποψία σχετικά με τα στοιχεία που δίνουν οι εισηγμένες εταιρίες για την οικονομική τους κατάσταση. (σελίδα 21)

Αν και για τους μέχρι χτες ΑμερικανοΝΑΤΟικούς εισβολείς στη Γιουγκοσλαβία τα πράγματα πάνε καλά, υπάρχουν κάποιες εξελίξεις, εν είδει γενικότερης πολιτικής κρίσης, που σε ένα λίγο πιο θερμό περιβάλλον θα μπορούσαν να προκαλέσουν, ενδεχομένως, αναταραχές και ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η αποχώρηση τους 45 βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας από τη Βουλή, καταγγέλλοντας το Σέρβο πρωθυπουργό Ζόραν Τζίντζιτς για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα! (σελίδα 25)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ