Το Σάββατο 13 Δεκέμβρη στο Παλαί Ντε Σπορ | Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας
Στη συναυλία συμμετέχουν και ερμηνεύουν οι Δώρος Δημοσθένους, Παντελής Θαλασσινός, Αγγελος Θεοδωράκης, Παναγιώτης Καραδημήτρης, «Κοινοί Θνητοί», Κορίνα Λεγάκη, Σαββέρια Μαργιολά, Δημήτρης Μπάσης, Νατάσσα Μποφίλιου, Αγγελική Τουμπανάκη, Μάρθα Φριτζήλα, με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ μαζί τους θα είναι και ο Γιώργος Ανδρέου.
Προσκλήσεις διατίθενται από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση - κάλεσμα: «Υποκλινόμαστε στα "μεγάλα μεγέθη" της Τέχνης, στον Μίκη που έδωσε μελωδία στις καρδιές μας. Τιμάμε αυτόν που "οι μπαταρίες του ταλέντου του γέμιζαν μέσα στη ζεστασιά της χειραψίας, μέσα στο αετίσιο βλέμμα του συναγωνιστή, μέσα στις ιαχές των συλλαλητηρίων και στη βοή της μάχης...".
Ταξιδεύουμε στις "μεγάλες στιγμές" της Ιστορίας των λαών όλου του κόσμου, με τον Μίκη του Αγώνα, εκεί που "κοκκινίζουν τα όνειρα". Σε κάθε στιγμή στο παρελθόν που "με θάρρος οι τρανές καρδιές έπιαναν τα στενά". Τα τραγούδια του Μίκη είναι "παρόντα". Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού η Τέχνη που έπλασε, ζυμωμένη με τους καημούς, τις αγωνίες, την πάλη και τα οράματα των ταπεινών και καταφρονεμένων, είναι διαχρονική και τέτοια θα μείνει. Στα πάνω από 70 χρόνια δημιουργίας του, ευτύχησε να δει τα έργα του να ριζώνουν σε ψυχές, να πυρπολούν τα όνειρα, για να "λάβουν εκδίκηση".
Γεμίζοντας το Παλαί, δημιουργούμε ένα "μεγάλο γεγονός" για την πόλη μας, την ιστορική συναυλία για τον αιώνα του Μίκη. Εμείς που βρεθήκαμε στους μεγάλους αγώνες και στις απεργίες για τις "ζωές" μας, γιατί ακόμα "βρέχει στη φτωχογειτονιά, βρέχει και στις καρδιές μας". Εμείς που τραγουδάμε και παίρνουμε δύναμη για τους αγώνες τού σήμερα, γιατί "για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή". Εμείς που ονειρευόμαστε έναν κόσμο χωρίς αδικία και εκμετάλλευση, για να "πάρουνε τα όνειρα εκδίκηση". Ενώνουμε τις φωνές μας για να ακουστεί το πιο όμορφο τραγούδι του Μίκη».