Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Το τριήμερο 18-20 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας | Στις 13-14 Σεπτεμβρίου το διήμερο αθλητικών δραστηριοτήτων της ΚΝΕ

Με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα κορυφωθούν το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη οι τριήμερες εκδηλώσεις του 51ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!».

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα συμμετέχει αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας.

Με τη συμμετοχή πάνω από εκατό καλλιτεχνών και τέσσερις σκηνές, μεγάλες συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, συζητήσεις, εκθέσεις και θεματικά στέκια, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» επιβεβαιώνει με το ανατρεπτικό του περιεχόμενο ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό θεσμό, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, φτιαγμένο με την εθελοντική συνεισφορά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Γι' αυτό και είναι ένα σταθερό «ραντεβού» για όλο και περισσότερους, για όλους όσοι ασφυκτιούν, αγωνίζονται να ανατρέψουμε το παλιό, το σύστημα της εκμετάλλευσης, της αδικίας και των πολέμων. Γι' αυτό και αποτελεί «ανάσα», ένα στιγμιότυπο γεμάτο εικόνες ανάτασης για όσους παλεύουν να ανοίξουν τον δρόμο για το νέο, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δυο εκδηλώσεις - συζητήσεις.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «"Ποστάρω" άρα υπάρχω; Η επίδραση των social media στη ζωή και τη στάση της νεολαίας». Θα μιλήσει ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, στη Μαθητική Σκηνή, στις 19.30, θα γίνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Επικίνδυνα παιδιά ή παιδιά σε κίνδυνο; Μύθοι και αλήθειες για τη νεανική "παραβατικότητα"». Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη κεντρική έκθεση με τίτλο: «Φωτίζουμε τη διέξοδο από το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων, σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!».

Θυμίζουμε ότι, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσει στο Στέκι Πολιτισμού έκθεση καρτ ποστάλ (ηλεκτρονική mailart) με τίτλο «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο», καθώς και εικαστική έκθεση με τίτλο «Οταν πυκνώνει το σκοτάδι, ανάβουμε τη φλόγα που το διαλύει» που είναι εμπνευσμένος από τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Παράλληλα, στο χώρο του Φεστιβάλ σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» αλλά και θεματικά στέκια με εμπλουτισμένο περιεχόμενο, υλικά και εκθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει: μαθητικό στέκι, φοιτητικό στέκι, στέκι νέων εργαζομένων και ανέργων, γωνιά σπουδαστών μαθητείας - κατάρτισης, στέκι για την γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση, στέκι πολιτισμού, στέκι αθλητισμού, στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, χώρος φαντάρων και αξιωματικών ενάντια στον πόλεμο.

Επιπλέον, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους μικρούς φίλους του «Κόκκινου Αερόστατου» και παιδότοπο με πλούσια δραστηριότητα για παιδιά.

Αθλητικό Διήμερο της ΚΝΕ στις 13-14 Σεπτεμβρίου

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το Αθλητικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Οι αθλητικές δράσεις θα διεξαχθούν στο Ποσειδώνιο Αθλητικό κέντρο και στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου.

Οπως σημειώνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, «η διεκδίκηση για μαζική πρόσβαση και συμμετοχή στον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή που είναι σύγχρονη ανάγκη της νεολαίας, αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου και της πάλης ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις, αποτελεί διαχρονικό στοιχείο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή". Για αυτό και το Στέκι Αθλητισμού που λειτουργεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του αναβαθμίζεται συνεχώς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 στα γήπεδα μπάσκετ στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο.

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου στην Πολίχνη.

Η συμμετοχή στις διήμερες δραστηριότητες είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο των εκδηλώσεων τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6946946608 και μέσω των Οργανώσεων της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ