Αυτές τις μέρες γίνονται οι εξής φεστιβαλικές εκδηλώσεις:
Το Σάββατο 26 Ιουλίου στην Πρέβεζα, στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» ολοκληρώνεται το διήμερο Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στον Αρη Βελουχιώτη, με την Ομάδα Μουσικής του Πολιτιστικού Στεκιού της ΚΝΕ.
Πολιτική ομιλία με την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Stand-up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.
Λαϊκό γλέντι με τον Χάρη Πρέντζα.
Στο νησί της Θάσου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 10 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στα Λιμενάρια στις αποθήκες των Μεταλλείων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Γιάννη Βασιλειάδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από τη «Λαϊκή Βάρδια» και λαϊκό γλέντι με την Χρύσα Παπαδοπούλου, τον Οδυσσέα Μαυρομάτη και τον Αλέξανδρο Μαρουλάκη.
Ακόμα, εκδηλώσεις στο νησί της Θάσου πραγματοποιούνται:
Το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο Θεαγένη στον Λιμένα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από τον Κώστα Δρακάκη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ, και λαϊκό γλέντι από «Τα Καρντάσια».
Την Τρίτη 29 Ιούλη στις 8 μ.μ. στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Ποταμιά. Θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία από την Χριστίνα Στεργίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι από τη «Ρεμπέτικη Παρέα Θάσου».
Την Παρασκευή 1η Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην πλατεία της Καλλιράχης. Θα γίνει πολιτική ομιλία και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι από «Τα Καρντάσια».
Την Τρίτη 5 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην αυλή της Κοινότητας Θεολόγου, όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από τον Αντώνη Τζιρίτα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, και λαϊκό γλέντι από τη «Ρεμπέτικη Παρέα Θάσου».
Σε όλες τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».