Στο σημείο της καταστροφής βρέθηκε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης
Από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στα Μέγαρα |
Το περιστατικό αυτό ξύπνησε και πάλι τον εφιάλτη ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης στην Αττική, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τα ελλιπέστατα μέτρα πυροπροστασίας ακόμα και σε τέτοιες περιοχές.
Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στον αύλειο χώρο του εργοστασίου καίγοντας πλαστικά τελάρα και στη συνέχεια επεκτάθηκε μέσα σε αυτό, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.
Τους μεγάλους κινδύνους, για τους οποίους το ΚΚΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει, απαιτώντας άμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας, ανέδειξε με δηλώσεις του και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, που βρέθηκε άμεσα στο σημείο της πυρκαγιάς.
Με «φόντο» το καιόμενο εργοστάσιο ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε:
«Ιδού οι καπνοί της ανάπτυξης της Δυτικής Αττικής! Ιδού η φωτιά που σιγοκαίει μέσα στα πνευμόνια των εργαζομένων και των κατοίκων της Δυτικής Αττικής! Ιδού το τρίτο βιομηχανικό ατύχημα μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα από ένα εργοστάσιο πλαστικών στη βιομηχανική ζώνη των Μεγάρων. Ηταν το τρίτο κατά σειρά μετά τη Μάνδρα και τον Ασπρόπυργο. Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής ελλοχεύει!
Προειδοποιήσαμε έγκαιρα να πάρουν όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα, ώστε οποιοδήποτε βιομηχανικό ατύχημα να μη βάλει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και των εργαζομένων των Μεγάρων και της Δυτικής Αττικής».
Ταυτόχρονα ανέδειξε την ανάγκη να γίνει απορρύπανση της περιοχής μετά την κατάσβεση της φωτιάς. «Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απομάκρυνση των τοξικών ρύπων που έχουν επιβαρύνει όλη την περιοχή, το περιβάλλον και τους κατοίκους. Προειδοποιήσαμε έγκαιρα ότι τα κέρδη τους είναι ασυμβίβαστα με τις ζωές μας. Οτι η ανάπτυξή τους μετράει κέρδη γι' αυτούς, κόστος για όλους τους κατοίκους και τους εργαζόμενους.
Ιδού η Ρόδος! Ιδού και το πήδημα! Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητο ένα τέτοιο έγκλημα. Δεν πρόκειται να αφήσει τους κατοίκους και τους εργαζόμενους μόνους τους σε αυτόν τον κίνδυνο. Επιβάλλεται τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη θρηνήσουμε κανέναν και καμία. Να μην κινδυνεύσει κανείς και καμία. Ως ΚΚΕ θα βάλουμε το ζήτημα και στη Βουλή και στον λαό της Δυτικής Αττικής. Να είναι σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα, να ξεσηκωθεί για να επιβάλει να ζει σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας στον 21ο αιώνα».
Επίσης, παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Μπακάλης, μέλος του ΤΓ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και ο Λάζαρος Παναγιωτίδης, Γραμματέας της ΚΟΒ Μεγάρων.
Παρέμβαση στον δήμαρχο Μεγάρων έκανε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μεγάρων, Αντώνης Χοροζάνης, έτσι ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση συνδρομή του δήμου στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής.