Ανοιξε με παρουσίαση των συμμετοχών στην έκθεση «Για να ανασάνουμε», που θα φιλοξενεί το Στέκι την υπόλοιπη χρονιά, εμπνευσμένη από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, από τους αγώνες της νεολαίας κόντρα στο σύστημα που μας στερεί το οξυγόνο. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε με χορογραφία και απαγγελία ποιημάτων.
Στη συνέχεια μίλησε η Ερασμία Καλομενίδου, μέλος του ΣΠ Αττικής και Γραμματέας του ΤΣ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, σημειώνοντας: «Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να δυναμώσει τον αγώνα απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που για τα κέρδη των μονοπωλίων σέρνουν τους λαούς στον πόλεμο πληρώνοντας το τίμημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου. Και σε αυτόν τον αγώνα, όπως αποδείχθηκε και πριν λίγες ημέρες στο Καλλιμάρμαρο, η τέχνη μπορεί να αποτελέσει μεγάλο όπλο. Η καλλιτεχνική δημιουργία, η τέχνη που διαλέγει πλευρά και είναι αυτή των λαών, των εργαζομένων, της νεολαίας ενάντια στο σύστημα, είναι "σύντροφος" στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά, πόσο μάλλον σε αυτές τις συνθήκες. Στον "Ανδρέα Λυκουρίνο" συναντήθηκαν φέτος δεκάδες μαθητές και δάσκαλοι για να δημιουργήσουν τα όμορφα έργα που παρουσιάζονται σήμερα στη γιορτή μας (...) Είναι μια γιορτή ζωής, ανάσας και αγώνα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε στη γειτονιά μας και είμαστε αισιόδοξοι πως και από τη νέα χρονιά το Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ στην Καισαριανή - "Ανδρέας Λυκουρίνος" θα είναι το σημείο συνάντησης ακόμα περισσότερων νέων που "δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό", που μαζί με την ΚΝΕ τολμούν, παλεύουν και νικάνε».
Ακολούθως μαθητές του Στεκιού παρουσίασαν τη δουλειά τους: Μαθητές από τα μαθήματα μπουζουκιού παρουσίασαν τρία τραγούδια, η ομάδα σύγχρονου χορού μια χορογραφία με αναφορά στη γυναικεία ανισοτιμία, αλλά και η ομάδα σκίτσου για κόμικς ετοίμασε μια συλλογή με έργα τα οποία τράβηξαν το ενδιαφέρον.
Στο τέλος έγινε ξεχωριστή αναφορά στους δασκάλους για την εθελοντική προσφορά τους και σε όλους όσοι συμβάλλουν για τη λειτουργία του Στεκιού.
Η γιορτή έκλεισε με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από μέλη και φίλους της ΚΝΕ, που κάποιοι από αυτούς είναι και μέλη του πολιτιστικού φορέα «Νεολαία Μίκης Θεοδωράκης».