Τρίτη 24 Ιούνη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» ΕΟΠΑΕ (ΠΡΩΗΝ ΚΕΘΕΑ ΚΑΙ ΟΚΑΝΑ)
Ξηλώνονται τα «στεγνά» προγράμματα

«Η τοποθέτηση του προσωπικού στον ΕΟΠΑΕ, συνέχεια μιας σειράς αιφνιδιαστικών μετακινήσεων και αλλαγών που ξήλωσαν τα στεγνά προγράμματα προς όφελος των υπηρεσιών μείωσης βλάβης εις βάρος τελικά των εξαρτημένων, δεν μπορεί παρά να κάνει και τον πλέον δύσπιστο να δει καθαρά την ωμή πραγματικότητα: Στεγνή θεραπεία τέλος!», καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» ΕΟΠΑΕ (πρώην ΚΕΘΕΑ - πρώην ΟΚΑΝΑ) και καλεί τα ΔΣ και των δύο Συλλόγων να προκηρύξουν άμεσα έκτακτες πανελλαδικές Γενικές Συνελεύσεις. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πρόταση για απεργία στις 26 Ιουνίου, καθώς και όλες τις αγωνιστικές δράσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί.

«Εχουμε ιστορική ευθύνη να αγωνιστούμε μέχρι τέλους, με όλα τα μέσα, ώστε ο νόμος που διαλύει τη δημόσια και δωρεάν πρόληψη και απεξάρτηση να καταργηθεί. Ετσι κι αλλιώς, εργαζόμενοι και θεραπευόμενοι δεν έχουμε πλέον τίποτα άλλο να χάσουμε. Οι λίστες του ΕΟΠΑΕ με τις τοποθετήσεις του προσωπικού το δείχνουν: Κανείς δεν εξαιρείται από την επίθεση, είτε βγαίνει μπροστά και αγωνίζεται είτε όχι. Δείχνουν επίσης πως κανείς δεν είναι διασφαλισμένος για το πού θα βρεθεί ή τι θα κληθεί να κάνει, αν όχι τώρα, σε μία επόμενη απόφαση. Αλλωστε σε ατομικό επίπεδο ήδη είχαν προηγηθεί τέτοιου είδους μετακινήσεις.

Θα σταθούμε μόνο σε μία (από τις πολλές) δυσμενείς μετακινήσεις που επιδιώκονται, μιας και πρώτον μας αφορά άμεσα και δεύτερον, νομίζουμε, δείχνει καθαρά τι φοβούνται περισσότερο Διοίκηση και υπουργείο. Μιλάμε ασφαλώς για την συνάδελφο Λεμονιά Φακάρου, εκλεγμένη στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΑΕ (πρώην ΚΕΘΕΑ) με την "Αγωνιστική Συσπείρωση". Θεραπεύτρια ψυχολόγο επί 19 χρόνια σε στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, που στέλνεται κυριολεκτικά "εξορία" στη Ραφήνα, να κάνει μόνη της πρόληψη, χωρίς κανέναν άλλον συνάδελφο!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία σήμερα στις κεντρικές υπηρεσίες του πρώην ΚΕΘΕΑ (12/6/2025)
Παρατημένη από την κυβέρνηση η κοινότητα του ΚΕΘΕΑ «Εξοδος» (16/10/2024)
Γυρνάει την κοινωνία δεκαετίες πίσω για την επιστημονική αντίληψη της πρόληψης (30/7/2024)
Επικίνδυνο και απαράδεκτο το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης (23/7/2024)
«Οχι» στην κατάργηση των προγραμμάτων απεξάρτησης, κανένας συμβιβασμός με την εμπορευματοποίηση (6/2/2024)
Καταγγέλλει την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των «στεγνών» προγραμμάτων (16/11/2023)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ