Σάββατο 27 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΚΙΔΕ
Απέτυχαν οι μεθοδεύσεις

Στο «κενό» έπεσαν οι προσπάθειες αποκλεισμού αντιπροσώπων της ΕΣΑΚ

Ανοίγει σήμερα τις «πύλες» του το 3ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, στο φόντο των οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων στους κλάδους, απόρροια της μεθοδευμένης επίθεσης κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι εργασίες του συνεδρίου κινδύνεψαν ωστόσο να τορπιλιστούν από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση», οι οποίες μπροστά στην αναμενόμενη άνοδο των δυνάμεων της « Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΕΣΑΚ), επιχείρησαν μάταια να «κόψουν» αντιπροσώπους από το συνέδριο, ακόμα και τον πρόεδρο της απερχόμενης διοίκησης! Συγκεκριμένα, τέσσερα σωματεία στα οποία πλειοψηφούν αυτές οι παρατάξεις, προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας τη μη νομιμοποίηση και συμμετοχή στο Συνέδριο έξι ΕΣΑΚιτών αντιπροσώπων, επικαλούμενα αστήρικτους ισχυρισμούς περί παραβίασης του καταστατικού της ΟΕΚΙΔΕ. Επίσης ζήτησαν τη νομιμοποίηση αντιπροσώπου από σωματείο της Φλώρινας, αν και εκπρόθεσμα κατέθεσε δικαιολογητικά. Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, κύριος μάρτυρας στήριξης της αίτησης ήταν η επικεφαλής της «Αυτόνομης Παρέμβασης». Χτες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε ως αβάσιμη συνολικά την αίτηση.

Ετσι, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν συνολικά 168 αντιπρόσωποι, από 59 σωματεία, που εκπροσωπούν περίπου 14.500 εργαζόμενους στους κλάδους. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή με την ανάδειξη νέων οργάνων.

Ο Θ. Ευθυμίου, πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης και στέλεχος της ΔΑΣ, αναφερόμενος στους στόχους της παράταξης, δήλωσε: «Θέλουμε συνέδριο δυναμικό, να επικεντρώσει στα προβλήματα των εργαζομένων, που απορρέουν από την επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνητικών πολιτικών που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Επιδιώκουμε να προσανατολίσουμε αγωνιστικά, ταξικά την εργατική τάξη ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Από πλευράς των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομης Παρέμβασης" υπήρξαν μεθοδεύσεις, για να κοπούν 6 αντιπρόσωποι της ΕΣΑΚ, έχοντας κύριο στόχο τον ίδιο τον πρόεδρο της ΟΕΚΙΔΕ. Οι μεθοδεύσεις αυτές έπεσαν στο κενό. Η παράταξή μας έχει βάλει τους στόχους της και ούτε τα δικαστήρια μπορούσαν να μας "φρενάρουν". Αλλωστε, για αυτή τη σταθερότητά μας σε ταξική κατεύθυνση μας επιβραβεύουν οι εργαζόμενοι, στέλνοντας στο συνέδριο ακόμα περισσότερους αντιπροσώπους αγωνιστές, με σταθερό ταξικό προσανατολισμό. Καλούμε τους συνέδρους, χωρίς αναστολές, να εμπιστευτούν τη ΔΑΣ που αποτελεί εγγύηση για μια ταξική αγωνιστική πορεία της Ομοσπονδίας. Είναι σίγουρο ότι η αγωνιστική, ταξική στάση των συνδικαλιστών της ΔΑΣ θα επιβεβαιωθεί και τη Δευτέρα, μετά το συνέδριο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ