Πέμπτη 5 Ιούνη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΑΚ
Δήλωσαν ξανά την αντίθεσή τους στη μετεγκατάσταση και στην υποβάθμιση του Τμήματός τους

Σε νέα κινητοποίηση με συγκέντρωση και μουσική διαμαρτυρία στο Αγαλμα Βενιζέλου προχώρησαν χθες το πρωί οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας για ακόμη μια φορά ενάντια στη μετεγκατάσταση και στην υποβάθμιση του Τμήματός τους.

Συγκεκριμένα, αφού συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, μοίρασαν μαζικά ανακοινώσεις ενημερώνοντας τον λαό της πόλης σχετικά με τις αρνητικές εξελίξεις για το Τμήμα, ενώ αργότερα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων ένωσαν τις φωνές τους τραγουδώντας γνωστά αγαπημένα κομμάτια, «πειράζοντας» όμως τους στίχους ώστε να αναδείξουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Στο πλευρό των φοιτητών του ΜΕΤ βρέθηκαν κι άλλοι Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης, ενώ τα αιτήματά τους στηρίζει και το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ).

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΜΕΤ εναντιώνονται στη μετεγκατάσταση του Τμήματος σε κτίριο της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στην Πυλαία, που διαθέτει ακόμα λιγότερους και από τους ήδη ανεπαρκείς χώρους των υπαρχουσών υποδομών, ενώ όπως τονίζουν το νέο αυτό κτίριο δεν πληροί χωροταξικά ούτε στο ελάχιστο τις εξειδικευμένες ανάγκες ενός Μουσικού Τμήματος, απέχοντας αρκετά από τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που οφείλουν να έχουν οι λειτουργικοί και βοηθητικοί χώροι βάσει της εγκεκριμένης κτιριολογικής μελέτης του υπουργείου. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι το εν λόγω κτίριο είναι απομονωμένο από την πανεπιστημιούπολη, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση για τους φοιτητές.

Οπως διατράνωσαν αποφασιστικά και με τη χτεσινή τους κινητοποίηση, οι φοιτητές δεν κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους και διεκδικούν σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, αντάξιες «ενός Πανεπιστημιακού Μουσικού Τμήματος με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στην εποχή μας».

Συνεχίζουν έτσι τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, με επόμενη δράση τη διοργάνωση συναυλίας με τη συμμετοχή φοιτητικών συγκροτημάτων αύριο Παρασκευή, στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του ΠΑΜΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ